Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

leuna 1Ploiești West Park, zona industrială privată care cuprinde 50 de multinaționale la câțiva kilometri de Ploiești, este doar o parte a poveștii de succes care marchează istoria grupului belgian de investiții Domo. 

Autor: Sebastian Ignat

Citește AICI: ANIVERSAREA SUCCESULUI. Ploiești West Park (PWP), cel mai mare parc privat de afaceri din sud-estul Europei, își celebrează cei 10 ani de activitate. Sute de milioane de euro investiți și mii de joburi de calitate lângă Ploiești

Leuna Park – metamorfoza unei fabrici comuniste

Manageriat în concordanță cu regulile guvernării corporatiste, Alinso Group, multinaționala care dezvoltă Ploiești West Park, nu se află la prima încercare încununată de succes prin care produce dezvoltare sustenabilă într-o parte de lume care odinioară a aparținut fostului bloc comunist.
Grupul belgian care a dezvoltat și Ploiești West Park a investit sute de milioane de euro și în Leuna Park, un complex industrial chimic din fosta Republică Democrată Germană.

leuna 2Istoricul privatizării Leuna Werke a fost unul tumultuos și de durată, filmul preluării fostei fabrici controlate de stat desfășurându-se între 1994 și 1996. Fosta facilitate industrială socialistă a ieșit din zona economiei planificate semănând cu o fantomă, istoria sa postcomunistă fiind într-o mare măsură similară cu șocul trăit de marile conglomerate industriale românești care nu au fost pregătite să facă față economiei capitaliste.

Domo Chemicals, parte a Domo Investment Group, din care face parte și Alinso Group, a achiziționat de la statul german pachetul majoritar de acțiuni ale complexului industrial, transformându-l într-o puternică facilitate din cadrul industriei chimice, cu zeci de mii de angajați care își desfășoară activitatea în parcul industrial Leuna și în fabrica de la Premnitz, Germania.

Cu o istorie care include perioada Primului Război Mondial, Leuna Werke a avut, în cei aproape o sută de ani de activitate, momentele sale bune și rele. De la producția pentru efortul de război din timpul celor două războaie mondiale, devenind cel mai mare producător mondial de fibre sintetice de polimeri tip Nylon 6 de cea mai înaltă calitate cu aplicații industriale multiple în anul 1942, trecând la bombardamentele aliate din al doilea Război Mondial care au distrus fabrica și au omorât muncitori, până la perioada comunistă, când planificarea producției și lipsa de susținere în cercetare au oprit procesul de dezvoltare, parcul industrial Leuna le-a trăit pe toate.

Citește AICI: DOMO CHEMICALS - Istoria

După reunificare, Leuna Werke, altădată perla cu care se lăuda industria comunistă din RDG, a suferit un proces de cădere liberă. Până la procesul de privatizare care, comparativ cu ce s-a întâmplat în alte state post-comuniste printre care și România, a reprezentat un succes. Grupul Domo a venit cu o dorință de desvoltare care se transpune într-o viziune pe termen lung, iar astăzi Leuna Park exact așa arată: o facilitate performantă a industriei chimice europene care funcționează în spiritul competitiv tradițional german.

PWP sky viewRomânia – următorul episod al dezvoltării

Investiția grupului privat belgian care și-a îndreptat eforturile și bani și către România a asigurat dezvoltarea unei zone, așa cum face și în parcul de afaceri de lângă Ploiești, dezvoltat de Alinso Group, parte a grupului de investiții Domo.
Pornind de la zero, belgienii au venit cu experiența și cu dorința de a transforma o zonă neproductivă într-un exemplu de afaceri de urmat pentru orice investitor de bună credință.

Leuna Park și Ploiești West Park se află sub aceiași umbrelă – același grup de investiții care asigură azi locuri de muncă pe toate continentele.

Citește și: România privită prin ochii unui investitor străin: „Am venit aici cu mintea deschisă, însă mulți m-au întrebat ce căutam cu adevărat. Acum, după aproape zece ani, știu că am luat o decizie corectă”

Techlane ghentAlinso Group, parteneriat public-privat în Belgia în slujba progresului. Tech Lane Ghent, parcul de afaceri care aduce inovația la nivel de artă

Cu investiții în facilități industriale situate pe tot mapamondul, inclusiv în SUA, viziunea grupului Belgian de investiții care deține și Ploiești West Park nu se oprește aici.

„Orice activitate economică trebuie să aducă, pe lângă locuri de muncă, și o viziune pe termen lung pentru comunitate” – aceasta este viziunea grupului, iar această mentalitate a fost pusă în aplicare acasă, în Belgia.

Strategia Grupului Alinso care deține Ploiești West Park reprezintă o simbioză între dezvoltarea afacerilor, inovație și încurajarea antreprenoriatului. Grupul Belgian vrea să transpună această mentalitate și în România, după ce a implementat cu succes modele de parteneriate public-private în Belgia. Succesul nu a întârziat să apară, iar Parcul Științific Tech Lane din Ghent este un exemplu fabulos în acest sens.

Dezvoltat de Alinso Group, parcul științific deține zece laboratoare universitare, 8 institute de cercetare, 11 centre corporatiste international R&D și peste 60 întreprinderi high-tech, acoperind un campus de 52 de hectare care găzduiește peste 3500 de profesioniști în high-tech.

ivan lokere general„Parteneriatul public-privat implementat de Alinso Group în Belgia reprezintă un exemplu de urmat de către orice țară” - Ivan Lokere, CEO Alinso Group (Foto)

„Viziunea acționarilor nostri a dus la obținerea unui rezultat extraordinar în Ghent. Proiectul de parteneriat public-privat implementat de Alinso Group alături de autorități reprezintă un exemplu de urmat de către orice țară care își dorește construirea unui viitor sustenabil pentru pregătirea profesională a generațiilor viitoare, pentru promovarea inovațiilor și a ideilor antreprenoriale bune.

Alinso își dorește ca și Ploiești West Park să devină exemplul de succes în acest sens, acest lucru putându-se realiza cu experiența antreprenorială internatională de care dispunem combinată, desigur, cu dorința autorităților locale de a contribui la parteneriate pentru viitorul comunităților pe care le deservesc”, a declarat Ivan Lokere, CEO Alinso Group, dezvoltatorul Ploiești West Park.

 

Back To Top