Categorie: Economic

6inregistrare spv mfpMinisterul Finanțelor Publice a expediat scrisori personalizate, pentru toți contribuabilii, acestea informații ce permit înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV).

Prin SPV se dorește ca toate persoanele să aibă acces la informațiile fiscale personale și să beneficieze de avantajele utilizării serviciilor electronice și internet-ului: economisirea de timp prin interacționarea cu ANAF direct de acasă, reducerea birocrației și primirea de documente cu aceeași putere juridică precum cele comunicate prin poștă sau la ghișeu.

"Din 16 mai 2018, orice persoană care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea să le declare on-line. Formularul electronic inteligent al Declarației Unice este disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV). Potrivit legislației fiscale în vigoare, începând cu anul 2019 depunerea online a Declarației Unice este obligatorie. Prin intermediul SPV, contribuabilii persoane fizice se pot informa asupra obligațiilor fiscale, pot descărca decizii de impunere și pot verifica situația declarării contribuțiilor sociale", a transmis MFP.

Pentru înregistrarea în SPV, contribuabilii care au primit scrisoarea trebuie să aibă următoarele informații:

 • 1. Numărul documentului format din 12 cifre, înscris în partea stângă-sus a primei pagini a scrisorii primite.

 • 2. Codul Numeric Personal (CNP), sau Numărul de Identificare Fiscală (NIF), înscris sub numărul documentului.

 • 3. Seria și numărul actului de identitate.

 • 4. Adresa de e-mail proprie.

 • 5. Numărul telefonului mobil personal. 6. Un nume de utilizator ales pentru autentificarea în SPV.

 • 6. O parolă necesară autentificării în SPV.
 • Aceste informații trebuie completate în formularul web disponibil pe portalul ANAF în secțiunea ”Spațiul Privat Virtual” → ”Înregistrare utilizatori persoane fizice şi juridice” → ”Persoane fizice/Înregistrare utilizatori”, alegând Tipul de aprobare ”Verificare număr document”.

  După completarea corectă a tuturor datelor solicitate în formularul web, procesul de înregistrare se finalizează prin apăsarea butonului ”Continuă”. Înregistrarea cu succes în SPV va fi confirmată prin afișarea unei pagini care va conține informațiile completate anterior, iar autentificarea în SPV se va poate face pe baza numelui de utilizator si a parolei alese la momentul înregistrării.

  Serviciul electronic SPV este furnizat gratuit de Ministerul Finanțelor Publice și poate fi accesat direct la adresa https://pfinternet.anaf.ro. Prin intermediul SPV se poate accesa situația fiscală personală și se pot primi sau transmite o serie de documente, declarații fiscale și alte informații fiscale utile.

  Ministerul de Finanțe a pregătit și un tutorial care să ilustreze pașii descriși mai sus. Materialul vdeo poate fi văzut

  .

  Back To Top