Categorie: Economic

E demonstrat, deja, că problemele de infrastructură, traduse la multe capitole prin lipsuri aproape imposibil de trecut cu vederea, alungă mulți dintre investitorii care ar putea alege să-și extindă afacerile în România și să contribuie la bugetul național și creșterea ofertei de locuri de muncă. Și în rarele cazuri în care unii aleg să investească în țara noastră, autoritățile parcă depun eforturi să-i facă să regrete decizia. Un exemplu concret vine din Prahova.

Ieri dimineață, la intersecția DN 72 Ploiești-Târgoviște cu drumul de acces în Ploiești West Park - Parcul Industrial Allianso, a apărut un semn rutier care interzice șoferilor să efectueze virajul la stânga, spre Ploiești. Situația a fost semnalată reporterilor Observatorului Prahovean de reprezentantul unei firme  unei firme din parcul industrial privat. Potrivit acestuia, noul indicator îi obligă pe chiriașii din PWP să facă, zilnic, un ocol de 10 kilometri, ca să ajungă la Ploiești. Și ca să se asigure că nimeni nu se abate de la regulă, în zonă ar fi acționat deja un echipaj al Poliției Rutiere, mai scrie sursa citată.

Măsura ar fi fost luată pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Interesant este, însă, că autoritățile nu au fost la fel de prompte și hotărâte cu asigurarea unei infrastructuri corespunzătoare, la standarde de siguranță, în zona Ploiești West Park, deși acesta este cel mai mare parc de business privat din sud-estul Europei. Un sens giratoriu ar fi rezolvat problema, în zonă, dar evident ar fi mult mai scump decât un banal indicator și plasarea unui echipaj de Poliție care să mai și încaseze de la eventualii  contravenienți.

PWP, dezvoltat de Alinso Group, adună 50 de companii multinaționale importante, generând mii de locuri de muncă, speră de ani de zile ca reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri să amenajeze, la intrarea în zona industrială care se întinde pe 300 de hectare, acel banal sens giratoriu care ar reduce numărul accidentelor.

Foto: observatorulph.ro

Back To Top