Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Guvernul analizează noi măsuri prin care să vină în sprijinul operatorilor economici din HoReCa și turism, două dintre cele mai afectate sectoare în contextul restricțiilor impuse din cauza pandemiei.

 

La inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Executivul a analizat, în primă lectură două proiecte de Ordonanță de Urgență, care vizează sectorul HoReCa și turismul.

Una dintre propuneri se referă la acordarea unui ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate în anul 2020, față de cifra de afaceri din 2019.

„A fost dezbătut în primă lectură un proiect de Ordonanță de Urgență, discutat cu reprezentanții mediului de afaceri, pentru a veni în sprijinul sectoarelor cel mai grav afectate de pandemia COVID-19, respectiv întreprinderile din turism, structurile de cazare și alimentație publică, agenții de turism, domeniul HoReCa. Mai exact, este vorba de Ordonanța de Urgență care instituie  un ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate de aceste companii în anul 2020 față de cifra de afaceri din 2019. Schema de ajutor de stat urmează a fi notificată Comisiei Europene. După aprobare, aceasta va fi adoptată în forma finală și operaționalizată. Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin, în perioada aceasta! Mai ales, în condițiile în care Guvernul, încă de la începutul pandemiei, a arătat preocupare pentru acest domeniu și a venit cu diverse măsuri de sprijin pentru a atenua efectele negative ale pandemiei. Iată, aceasta este o nouă măsură de sprijin pentru industria HoReCa și de turism”, a precizat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, în cadrul briefingului de presă.

De asemenea, se are în vedere prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în ultimii doi ani.

 „Tot pentru domeniul turismului, un act normativ înaintat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prevede prelungirea valabilității voucherelor de vacanță acordate în 2019 și 2020 până la data de 31 decembrie 2021. Așadar, voucherele de vacanță acordate în această perioadă, care nu au putut fi utilizate, ca urmare a restricțiilor sanitare impuse de eforturile noastre de limitare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, vor putea fi folosite până la sfârșitul anului viitor. Mai ales, în contextul în care așteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor, efectele acestei pandemii să înceteze”, a declarat Ionel Dancă.

Ministerul Economiei argumentează că acordarea indemnizațiilor de vacanță sau a primelor de vacanță, după caz, sub forma voucherelor de vacanță, în valoare de 1.450 lei, s-a dovedit a avea efecte benefice asupra industriei turismului din România. Astfel, un număr de circa un milion de salariați români din cadrul instituțiilor de stat sau al societăților în care statul este acționar unic sau majoritar, au fost încurajați să-și petreacă concediile în țară. Această măsură a contribuit, totodată, la atenuarea efectelor negative ale pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 asupra sectorului turistic.

Foto: a1.ro

Back To Top