Categorie: Economic

Compania care avea să devină unul dintre cele mai mari nume în domeniul sportului a început când un alergător de la Universitatea din Oregon a pornit o afacere de vânzare a unor pantofi importați din portbagajul mașinii sale.

 

Phil Knight a început Blue Ribbon Sports în 1962 pentru a vinde încălțăminte Onitsuka (mai târziu cunoscută sub numele de Asics) în SUA și, până în 1964, și fostul său antrenor Bill Bowerman i se alăturase. Perechea a început să experimenteze noi modele de pantofi de alergare, iar succesul lor s-a transformat în Nike. Acum un gigant global, Nike își menține angajamentul puternic de a crea adidași care să ajute alergătorii să meargă mai repede și mai departe.

Iată care sunt cei mai buni adidași Nike de alergare în ziua de astăzi.

Air Zoom Pegasus 37

Aproape tot ce este deasupra tălpii exterioare a celei mai recente versiuni a Nike Pegasus este nou. Spuma Cushlon utilizată în iterațiile anterioare a fost înlocuită cu spuma React (care este mai ușoară, mai durabilă și mai receptivă), iar o nouă unitate Zoom Air extra-mare pentru picioare oferă și mai multă returnare de energie. Nike a făcut și alte modificări: unitatea Zoom Air este reglată la o presiune mai mică în modelul pentru femei, ceea ce face acești adidași Nike mai puțin rigizi și ușor mai moi, iar atât adidașii de bărbați, cât și cei de femei, utilizează acum o bandă interioară la mijloc pentru a se potrivi mai sigur.

Zoom Pegasus Turbo 2

O versiune Pegasus orientată spre viteză, Peg Turbo păstrează combo-ul câștigător de spumă ZoomX și spumă React găsite în prima versiune. Împreună oferă o absorbție excepțională a șocurilor și returnarea energiei, astfel încât pantoful să se simtă confortabil și rapid. Din păcate, noua parte superioară cu ochiuri subțiri are probleme. Suportul minim al călcâiului înseamnă că trebuie să securizezi șireturile pentru o potrivire sigură.

ZoomX Vaporfly Next%

Cea mai recentă iterație a Vaporfly 4%, acești adidași Nike Next% prezintă mai multă spumă ZoomX ușoară și elastică în partea superioară a tălpii, o cădere mai mică (8 mm față de cea de 11 mm de la 4%) și o talpă de cauciuc mai groasă, cu caneluri mai adânci pentru canalizarea apei. Rezultatul? Performanță mai bună la pași mai ușori, mai mult bounce datorită spumei adăugate și o tracțiune îmbunătățită în condiții de umezeală. Compania a folosit, de asemenea, la acești adidași Nike, un nou material superior, mai ușor decât Flyknit și Flymesh (materialul original Vaporfly 4%). Supranumit „Vaporweave”, noul material este un amestec țesut de polimeri termoplastici și nailon care nu absoarbe apa, așa cum făcea Flyknit, iar șireturile pantofului sunt acum decalate pe partea laterală, ceea ce elimină presiunea vaselor de sânge din partea de sus a piciorul tău.

Air Zoom Alphafly Next%

Ultima încercare a Nike de a construi cei mai rapizi adidași Nike de pe pământ, Alphafly este versiunea a ceea ce a purtat Eliud Kipchoge când a doborât recordul de două ore de maraton la Viena anul trecut. În acești adidași, Nike a pus tot ce avea mai bun: două unități Zoom Air în partea superioară a tălpii, mai multă spumă ZoomX pe călcâi, o placă de fibră de carbon pe toată lungimea, care variază în grosime în funcție de mărimea pantofului și un material superior ultralight nou, numit AtomKnit. Ce face toată tehnologia asta? Pentru Kipchoge, cel puțin, permite o viteză pentru a bate recorduri.

Back To Top