Categorie: Economic

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, marți, că va solicita Consiliului Concurenței să verifice tarifele anunțate de furnizorii de energie electrică pentru consumatorii care nu optează pentru un furnizor. Noile prețuri pentru cei din piața serviciului universal vor fi valabile de la 1 ianuarie.

 

“De la 1 ianuarie, toți clienții din piața reglementată trec automat în piața serviciului universal. După părerea mea, furnizorii au abuzat de acest lucru și au impus un preț în serviciul universal mai mare decât cel din piața concurențială. Vorbim de prețuri mai mari și cu 25%.

Acest preț al serviciului universal nu va rămâne așa, am discutat cu președintele Consiliului Concurenței și voi solicita în scris să verifice cum au fost făcute aceste prețuri, care mi se par a fi artificial mărite. Poate sunt oameni mai conservatori, nu vor să se mute acum, iar aceasta nu este o practică concurențială corectă”, a scris ministrul, marți, pe pagina sa de Facebook.

Anunțul vine după ce Asociația Energia Inteligentă (AEI) a publicat o scrisoare deschisă adresată premierului și președinților Camerei Deputaților și Senatului, atrăgând atenția că, pentru cei care nu își aleg un furnizor, majorarea va fi de 13 până la 26%, în funcție de regiune.

Scrisoarea deschisă poate fi citită AICI.

Foto: Asociația Energia Inteligentă

Back To Top