Categorie: Economic

Joi a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență a Guvernului 224/2020 - privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei COVID 19.

 

Actul normativ prevede acordarea unui ajutor sub formă de grant care să acopere 20% din pierderea din cifra de afaceri sau din rulaj, în cazul agențiilor de turism, rezultată din desfășurarea activităților aferente codurilor anumitor coduri CAEN HoReCa, comparativ cu anul 2019, anunță startupcafe.ro. Ajutorul poate fi de cel mult 800.000 de euro/ întreprindere și se raportează la pierderile calculate în funcție de cifrele brute, înainte de deducerea impozitelor sau altor taxe.

Autoritățile au pregătit un buget de aproximativ 500 de milioane de lei și estimează că vor fi peste 73.000 de beneficiari, din care peste 52.000 structuri de alimentație.

Schema de ajutor durează până la data de 30 iunie 2021, ar înscrierile se vor putea face abia după ce Ministerul Economiei elaborează ghidul de implementare, care ar trebui să fie gata până la finalul cestei luni.

Citiți mai multe detalii pe startupcafe.ro.

Foto ilustrație

Back To Top