Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Economic
Euro_1Polonia a angajat o datorie externă de peste 2,5 ori mai mare decât a României, în timp ce Ungaria are o datorie externă cu 40% mai ridicată faţă de cea a ţării noastre. Deşi în creştere, România are cea mai mică valoare a datoriei externe pe locuitor (4.570 euro/locuitor, față de 4.810 euro/locuitor în Bulgaria sau 7.002 euro/locuitor în Polonia) între statele membre ale UE.

Datoria externă totală a României a atins 96,88 miliarde euro în luna noiembrie 2011, cu aproape 5% mai mult decât anul trecut. Pentru anul 2012 prognozele indică o datorie externă totală de 101,53 miliarde euro.

Peste jumătate din datoria externă totală este angajată de sectorul privat. În luna noiembrie 2011, valoarea sa a atins 56,2 miliarde euro, adică 58% din datoria externă totală. Datoria externă privată a cunoscut o uşoară diminuare la sfârşitul anului 2009, însă de atunci a revenit pe un trend ascendent. Totuşi, ritmul de creştere rămâne inferior celui înregistrat înainte de anul 2008. Datoria privatăeste suportată strict de cei care au contractat-o şi nu antrenează obligaţii pentru stat decât în situaţii excepţionale (de pildă, cazurile de salvare a sistemului bancar).

Datoria externă publică totală se ridică la 22,2 miliarde euro la sfârşitul lunii noiembrie anul trecut, adică 23% din datoria externă totală. Volumul său s-a dublat în anul 2011 faţă de valoarea de acum patru ani. Valoarea însumează datoria publică directă, datoria public garantată pe termen mediu şi lung şi datoria publică externă pe termen scurt.

Depozitele pe termen mediu şi lung ale nerezidenţilor au crescut constant, ajungând la 8,4 miliarde euro în luna noiembrie, adică 8,7% din datoria externă totală.

Împrumuturile angajate de la FMI care intră în rezerva BNR sunt parte componentă a datoriei externe totale. Valoarea acestora se ridică la 10,05 miliarde euro în luna noiembrie a anului trecut, faţă de 5,7 miliarde euro în anul 2009.
Sursa: Eurostat
Back To Top