Categorie: Economic

Prefectura Prahova a anunțat că unitățile HoReCa de pe Valea Prahovei sunt pregătite să-și primească în siguranță clienții, rata de vaccinare în rândul angajaților acestora ajungând, în unele cazuri, până la 100%.

“Conform datelor centralizate de reprezentanții HoReCa la nivelul județului Prahova, în momentul de față, angajații sunt deja vaccinați în majoritatea locațiilor într-o proporție de 50% până la 100%, în funcție de specificul fiecărei unități. De asemenea, membrii sectorului HoReCa au precizat, în cadrul întâlnirii, că au fost făcute investiții pe toată perioada pandemiei pentru a putea menține activitatea locațiilor de pe Valea Prahovei și pentru a păstra pe cât posibil o mare parte a angajaților”, a anunțat Prefectura Prahova, după întâlnirea avută ieri de conducerea instituției cu reprezentanți ai industriei și alte foruri reprezentative.

Un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică  Prahova prezent la discuții a informat invitații cu privire la posibilitatea pe care o au agenții economici de a solicita vaccinarea personalului și a familiilor acestora cu prioritate, fie într-un centru de vaccinare fix, fie prin intermediul unei echipe mobile de vaccinare, care se deplasează la sediul acestora.

Potrivit prefecturii, concluzia întâlnirii de vineri a fost că operatorii HoReCa de pe Valea Prahovei “sunt pregătiți să-și desfășoare activitatea în noile condiții și totodată, promovează campania de vaccinare împotriva Covid-19 în rândul angajaților, pentru o revenire la normalitate în cel mai scurt timp”.

La discuții au luat parte membri ai industriei HoReCa, prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, subprefectul Alexandru Vane, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, ai Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ai Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova. Aceștia au discutat despre calendarul măsurilor de relaxare adoptate recent de Guvernul României și au analizat procentul de vaccinare în rândul angajaților HoReCa pe Valea Prahovei.

Prefectura așteaptă, acum, propunerile reprezentanților HoReCa, privind soluții pentru sectorul de activitate pe care-l reprezintă.

Back To Top