Categorie: Economic

Numeroase măsuri de relaxare a restricțiilor au intrat în vigoare în România, la 1 iunie. Printre ele se numără realuarea evenimentelor private, redeschiderea piscinelor și a locurilor de joacă, dar sunt și câteva care îi vizează pe turiștii străini ce vor să viziteze țara noastră.

O hotărâre adoptată de Guvern în ședința de săptămâna trecută creează cadrul legal pentru intrarea pe teritoriul României a cetățenilor străini şi apatrizi în scop turistic, de la 1 iunie

„Pentru a putea primi turiști străini, puteam fie să adăugăm și turismul la listă, fie să scoatem lista cu totul. S-a mers pe a doua soluție. Astfel, turiștii străini vor putea veni cu respectarea condițiilor generale, în funcție de lista pe care se află țara”, a declarat Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

De asemenea, au fost introduse noi excepții de la măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic astfel:

- persoanele trecute prin boală şi aflate între a 14-a şi a 90-a zi de la data confirmării;

- copiii cu vârstă mai mică sau egală cu trei ani fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

- copiii cu vârsta mai mare de 3 ani şi mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

- persoanele care rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de trei zile şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2.

Pentru stabilirea persoanelor care sosesc în România, cu privire la măsura carantinei, țările/teritoriile sunt clasficate pe trei coduri, respectiv verde, galben și roșu, în funcție de rata de incidență cumulată, așa cum se vede în lista publicată AICI.

Ilustrație arhivă

Back To Top