Categorie: Economic

Căutați cel mai bun mod de a împacheta hainele pentru mutare? Vă putem ajuta. Indiferent dacă aveți haine suficiente pentru un dulap minuscul sau multe, multe altele, avem sfaturile de care aveți nevoie pentru a vă muta hainele într-o casă nouă.

De la piese delicate și haine suspendate la pantofi, pălării și accesorii, fiecare articol necesită propria strategie de ambalare. Mai jos, veți găsi ghidul nostru pentru ambalarea hainelor pentru mutare.

Lucruri de făcut înainte de a vă împacheta hainele

  • Evaluați-vă dulapul - Înainte de a începe să împachetați haine în cutii de depozitare, evaluați-vă dulapul. Uitați-vă bine la îmbrăcăminte, încălțăminte, pălării, genți și alte accesorii. Ce articole merită ambalate și ce articole nu mai doriți sau nu mai aveți nevoie? Pentru a vă evalua pe deplin dulapul, încercați să atârnați toate hainele pe umerașele din fața dvs. Scoateți hainele pliate din sertare și așezați-le pe pat. Acest lucru vă va oferi o imagine mai bună asupra a ceea ce dețineți de fapt.
  • Decideți ce să păstrați, ce să donați și ce să vindeți - După ce ați analizat cu atenție articolele din dulap, este timpul să împărțiți totul în trei grămezi: păstrați, donați și vindeți. Pentru a vă ajuta să decideți ce să păstrați și ce să aruncați, vă recomandăm să vă puneți mai multe întrebări: Ați purtat acest obiect în ultimul an? Este încă la modă? Vi se potrivește corect? Este încă în stare bună? Dacă răspunsul la aceste întrebări este un „nu” răsunător, atunci plasați articolul fie în grămada de donații, fie în grămada de vânzare.
  • Stocați articole sentimentale - Nu sunteți gata să vă despărțiți de anumite articole vestimentare sentimentale? Încercați să le păstrați în cutii de depozitare. De la rochia de mireasă până la acele articole vintage, unele piese sunt prea importante pentru a fi donate sau a le vinde. Chiar dacă este posibil să nu le purtați zilnic, ați prefera totuși să le păstrați în posesia dvs.
  • Spălați sau curățați hainele - Înainte de a vă împacheta hainele agățate și de a le plia, vă recomandăm să spălați totul cât mai bine posibil. Împachetarea hainelor murdare cu haine curate va face ca toate hainele să miroasă. Ca să nu mai vorbim de faptul că, dacă oricare dintre hainele dvs. sunt umede, vă puteți aștepta la o mulțime de probleme de mucegai. Asigurarea faptului că totul este spălat și uscat corespunzător înainte de ambalare va împiedica acest lucru să devină o problemă la mutarea hainelor.

Metode de sortare a îmbrăcăminții

Purjarea dulapului de articole vestimentare neutilizate și inutile este primul pas către mutarea hainelor. După ce ați decis ce să păstrați, va trebui să începeți să vă gândiți la modul în care intenționați să mutați aceste articole din dulap.

Este timpul să începeți să sortați toate hainele pe care intenționați să le mutați. Sortarea articolelor dulapului în categorii este una dintre cele mai bune modalități de a menține totul cât mai organizat posibil pe tot parcursul mutării. Când începeți să vă sortați hainele, folosiți una dintre aceste patru categorii.

  • Sortare după material - Încercați să le împărțiți în mai multe categorii de materiale diferite. Exemplele includ articole din bumbac, articole din mătase, lenjerie, articole din denim, articole din lână, articole din cașmir etc. Acest lucru va face cu siguranță mult mai ușor să spălați rufele.
  • Sortare după sezon - Sortarea hainelor în funcție de sezon nu numai că vă ajută să rămâneți organizat în timpul unei mutări, ci și să împiedicați dezordinea de după mutare. De exemplu, dacă vă mutați în timpul iernii, va trebui doar să despachetați articole de îmbrăcăminte pentru vreme rece. Îmbrăcămintea de vară, primăvară și toamnă poate rămâne ambalată în cutii de depozitare.
  • Sortare după articol - Preferați să împachetați după articol? Încercați să vă sortați dulapul pe bucăți. Aceasta înseamnă ambalarea pantalonilor cu pantaloni, cămășilor cu cămăși, pantaloni scurți cu pantaloni scurți etc. După ce vă mutați, acest lucru va facilita găsirea anumitor piese vestimentare și va face, de asemenea, procesul de despachetare mult mai eficient.

Păstrați totul separat pentru fiecare persoană - Vă mutați cu familia? Este important să păstrați articolele tuturor separate. Fiecare persoană din familie ar trebui să aibă propriile cutii depozitare și consumabile etichetate. Sortarea după persoană vă va ajuta ca ambalarea și despachetarea să fie o experiență mai ușoară pentru toată lumea.

Back To Top