Noua prognoza de crestere economica pentru Romania, in 2021
Categorie: Economic

Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, a anunțat că prognoza de creștere economică pentru țara noastră, în 2021, a fost revizuită semnificativ, în plus, de Comisia Europeană, ceea ce vine ca o confirmare a măsurilor adoptate pe plan intern.  

“A fost publicată prognoza de vară a Comisiei Europene și aduce noi vești bune pentru țara noastră. Comisia Europeană a revizuit semnificativ prognoza de creștere economică pentru România în 2021, la 7,4%. Această estimare este cu 2,3 puncte procentuale mai mare față de prognoza din primăvară, de 5,1% și plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană, urmată de Irlanda, cu 7,2%. Totodată, estimările Comisiei Europene indică o creștere economică de 4,9% pentru țara noastră în anul 2022”, a anunțat Nazare.

Apel către ordonatorii de credite: "Ajustarea pozitivă nu justifică solicitări de cheltuieli suplimentare"

În opinia ministrului de Finanțe, “aceste prognoze confirmă faptul că România se află pe drumul cel bun, însă materializarea acestora depinde de menținerea unei atitudini de echilibru și prudență în privința cheltuielilor publice, dar și de valorificarea fondurilor europene aflate la dispoziție. Așadar, ajustarea fiscal bugetară asumată de România presupune în continuare eforturi susținute de consolidare fiscală”.

Alexandru Nazare a relansat apelul către ordonatorii de credite, “să folosească cu maximă eficiență fondurile europene si să identifice oportunități de a face economii”, atrăgând atenția că “ajustarea pozitivă a estimărilor de creștere economică nu justifică solicitări de cheltuieli suplimentare”.

Back To Top