Sfaturi de care este bine sa tii cont cand alegi un pat nou
Categorie: Economic

Dintre toate piesele de mobilă din dormitor, patul este cea mai importantă. S-ar putea să nu vă dați seama, dar există multe lucruri la care să vă gândiți, atunci când vine vorba de cumpărarea unui pat și a unei saltele noi. Am realizat acest articol pentru a vă ajuta să vă găsiți patul și somnul perfect.

Aveți nevoie de un pat nou?

Când este momentul potrivit pentru un pat nou?

Nimic nu se compară cu un somn bun - vă ajută să vă simțiți în formă, să gândiți mai bine și să fiți mai fericit. Fundația unui somn bun este un pat confortabil cu salteaua potrivită. Poate fi diferența dintre somnul restaurator și cel de proastă calitate, care duce la oboseală.

Cercetările arată că dormitul pe un pat incomod ar putea să vă răpească până la o oră de somn. Totuși, deteriorarea poate fi atât de gradată și invizibilă încât mulți oameni nu reușesc să facă legătura dintre un pat incomod și un somn slab.

Este posibil să aveți nevoie de un pat nou dacă...

Paturile nu rezistă pentru totdeauna. Chiar dacă arată bine, este posibil să nu vă ofere sprijinul sau confortul de care aveți nevoie pentru un somn bun.

Durata de viață a unor paturi este afectată de mai mulți factori, cum ar fi calitatea, îngrijirea și cantitatea de utilizare (de exemplu, citiți, vizionați televizorul și dormiți pe el în fiecare noapte, comparativ cu utilizarea ocazională a unui pat de oaspeți).

Schimbările în stilul de viață (căsătorie, casă nouă) și în corpul nostru (pierderea sau creșterea în greutate, îmbătrânirea etc.) pot necesita, de asemenea, o schimbare a patului.

Iată câteva lucruri de luat în considerare:

  • Aveți salteaua de mai bine de șapte ani?
  • Ați dormit mai bine într-un alt pat decât al dvs.?
  • Vă treziți cu rigiditate și / sau dureri?
  • Salteaua dvs. prezintă semne de uzură vizibilă?
  • Dormiți la fel de bine ca acum un an?

Există literalmente mii de paturi dintre care să alegeți și nu există un fel de pat perfect pentru o anumită afecțiune sau situație (de exemplu, un pat ideal pentru un bolnav de dureri de spate). Deși un bun comerciant - și acest articol - vă vor înarma cu o mulțime de informații pentru a simplifica procesul, doar dumneavoastră puteți lua decizia finală.

Cum să faceți cumpărături pentru un pat nou

Înainte de a merge la cumpărături pentru un pat nou, gândiți-vă la ce vreți de la patul dumneavoastră. Iată câteva puncte generale la care să vă gândiți:

Tipul de pat

Ce fel de stil preferați? Ce vă place sau ce nu vă place la patul actual? Preferați o senzație mai fermă sau mai moale?

Prețul este corect

Cumpărați întotdeauna cea mai bună valoare, nu cel mai mic preț. Bineînțeles, există câteva paturi perfect acceptabile la prețuri mai mici, dar cu cât este mai bine construit, cu atât vă oferă mai mult sprijin și confort și cu atât mai mult va rezista patul.

Mărimea contează

Dormind într-un pat mai mare, este mai puțin probabil să vă deranjați partenerul. Ar trebui să vă puteți întinde unul lângă altul, cu brațele în spatele capului și coatele afară, fără să vă atingeți. Patul dvs. ar trebui să fie, de asemenea, cu 10-15 cm mai lung decât cel mai înalt partener - oricine are o înălțime de peste 1,8 m ar trebui să ia în considerare un pat mai lung decât standardul.

Luați în considerare și înălțimea patului - multe stiluri contemporane sunt scăzute, în timp ce cele cu sertare de depozitare pot fi mult mai înalte.

Verificați dimensiunile

Dimensiunile paturilor nu sunt standardizate și, chiar dacă au același nume (de exemplu, King size), este posibil să nu aibă aceeași dimensiune - mai ales dacă salteaua și cadrul nu sunt de la același producător.

Cumpărați împreună cadrul și salteaua

Sau, cel puțin, asigurați-vă că încercați să aveți o saltea cu un tip de cadru similar. Cele două sunt concepute pentru a funcționa împreună și o schimbare a cadrului va afecta performanța saltelei.

Back To Top