Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

ambalaje reutlizabile  taxa pe ambalaj
Categorie: Economic

Executivul a adoptat hotărârea prin care ambalajele reutilizabile vor fi returnate contra sumei de 0,5 lei/bucată, a anunțat ministrul Mediului, Barna Tánczos. Acesta a precizat că, mai ales în mediul rural, și autoritățile locale vor fi implicate în organizarea punctelor de returnare.

“Este o obligaţie a producătorilor care, prin acest sistem, îndeplinesc responsabilitatea pentru preluarea şi transportul ambalajelor. Fiecare producător are obligaţia de a se înregistra în sistem. Prin realizarea obligaţiilor legale şi în primul an trebuie să avem o rată de recuperare a acestor ambalaje de 65 la sută la sticlă, 65% la plastic şi 65% din metal, urmând ca în anul 3 să avem până la 95%”, a explicat ministrul, anunțând totodată că data de pornire a acestui sistem este 1 octombrie 2022.

Rambursarea se va face prin transfer electronic sau cash

“Trebuie să se organizeze punctele de colectare, de returnare, trebuie să se înregistreze în sistem şi să asigure posibilitatea predării ambalajelor contra acelei garanţii de 0,5 lei. UAT (Unitățile Administrativ-Teritoriale – n.r.) primesc şi ele un rol, în parteneriat cu comercianţii care au structuri de  comercializare sub 300 metri pătraţi, pot realiza împreună aceste puncte sau pot constitui aceste puncte de returnare astfel încât în mediul rural, în primul rând, aceste puncte să fie realizate împreună cu autoritatea publică locală. Rambursarea garanției se va face prin cash, respectiv transfer electronic. Producătorii vor plăti un tarif de administrare. Tariful de gestionare va fi plătit de comercianţi. Indiferent de unde ai cumpărat produsul, poţi returna ambalajul oriunde", a explicat ministrul.

Back To Top