adrian dragomir co-fondator termene.ro
Categorie: Economic

În scurtă vreme, Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu și la locul de muncă. O propunere în acest sens a fost formulată, la finalul săptămânii trecute, de Comitetul Național pentru Situații de urgență, dar ea nu a fost inclusă între noile restricții pentru că ar presupune modificare Codului muncii, pentru care este nevoie de lege, nu doar de hotărâre de Guvern. Un proiect în acest sens există, însă, în Legislativ, așa că angajatori și angajați deopotrivă se întreabă nu dacă, ci mai degrabă când Certificatul verde va deveni obligatoriu la locul de muncă, dar mai ales ce efecte va avea o asemenea măsură. Adrian Dragomir, cofondator Termene.ro, crede că noile măsuri sunt un nou efect al divergențelor juridice între stat și mediul de afaceri.

Unul dintre antreprenorii români deja cunoscuți, Adrian Dragomir, cofondator Termene.ro, a explicat, într-un interviu pentru Antena 3, că acest moment este încă unul dintre nenumăratele care demonstrează lipsa de predictibilitate de pe scena economică din țara noastră.

VEZI ȘI: Adrian Dragomir (Termene.ro): “Business-urile se construiesc greu, încet și cu o viziune pe termen lung. Deja este foarte greu fără să ai în spate componenta de tehnologie”

„Dacă n-am fi atât de implicați în ceea ce se întâmplă, ne-am lua popcorn și ne-am uita ca la film. Pentru noi nu este incoerență pentru că tot ceea ce se întâmplă se întâmplă în același cadru de 30 de ani. Între antreprenor și statul român există divergențe juridice de la căderea comunismului. Tot timpul am fost în această stare de confuzie, de haos, de lipsă de predictibilitate, de legi schimbate de la o lună la alta, iar ceea ce se întâmplă acum se încadrează în acest tipar”, a punctat acesta.

Adrian Dragomir: "Suntem în situația  în care nu avem nimic de spus, trebuie să ne adaptăm."

În opinia cofondatorului Termene.ro, ne aflăm într-un “haos total”, deși “se știa că vine valul patru și toate aceste măsuri  care se schimbă de la o zi la alta puteau fi pregătite, analizate, discutate inclusiv cu mediul de afaceri încă de astă-vară”.

„Acum suntem în situația  în care nu avem nimic de spus, trebuie să ne adaptăm. Astăzi a fost 25, este o zi importantă pentru antreprenorii din România, o zi în care ne plătim taxele la stat și mai devreme am verificat să văd ce se întâmplă cu aceste taxe și pot să vă spun că mediul antreprenorial din România are în momentul de față mai puțin de 1% din companiile care au depus bilanț anul trecut cu datorii la stat. Asta înseamnă că, indiferent de cât de greu a fost în această perioadă, antreprenorii au fost responsabili față de salariații lor, față de statul român. Statul român nu înțelege că noi, antreprenorii, nu vrem să ne dăm oamenii afară”, a declarat Adrian Dragomir.

Foto: Facebook/ Adrian Dragomir

Back To Top