Dacia spring ajunge la clientii din romania
Categorie: Economic

Cu peste 30.000 de comenzi în toată Europa, Dacia Spring - primul model electric al mărcii românești - a debutat și în România. Peste 1000 de bucăți au fost deja livrate la clienți de pe teritoriul țării. Primul loc în topul livrărilor este capitala României, peste 33 la sută din mașini ajungând la clienți din București.

În ce județe s-a vândut Dacia Spring cel mai bine

Vânzări importante Dacia Spring au fost înregistrate şi în judeţele Timiş, Iaşi, Cluj şi Braşov. Majoritatea covârşitoare a clienţilor a dorit să dispună şi de sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu, oferit opţional. Modelul este echipat în serie cu un cablu mode 3 (7KW AC) pentru wallbox. Albastrul se afirmă deja drept culoarea preferată de clienţii primului model 100% electric din gama Dacia, 40% dintre vehiculele livrate în luna octombrie având această nuanţă de caroserie.

Made in China

Fabricată în China, Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh care asigură o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat). Modelul beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Ieftin și Dacia. Fabricantul român va produce un automobil electric accesibil după 2020

 

Back To Top