bani salariul minim
Categorie: Economic

Un proiect de ordonanță de urgență prevede, printre alte modificări de acte normative, introducerea unei reglementări potrivit căreia un angajat va mai putea fi plătit cu salariul minim doar vreme de cel mult doi ani de la încheierea contractului de muncă.

Măsura se regăsește într-un proiect de ordonanță de urgență prezentat de HotNews, care se referă la măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene şi modificarea unor acte normative.

Documentul citat arată că, după expirarea celor 24 de luni, timp în care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi încadrat cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Prevederile se aplică și pentru salariatul încadrat cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă cu o durată de peste 24 de luni, mai scrie HotNews.

De la 1 ianuarie 2022, salariul minim crește la 2.550 de lei

VEZI ȘI: Cu cât cresc pensiile, salariul minim și alocațiile

Printr-o hotărâre de Guvern adoptată în luna octombrie se stabilește că, “începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.550 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 15,239 lei/oră”.

Back To Top