Categorie: Economic
rompetrolDe astăzi, vom da mai mulţi bani pe benzină. În prag de Paşte, Rompetrol a decis ridicarea preţului pentru combustibilul auto, cel mai scump sortiment ajungând la valoarea de 6,58 de lei litrul, iar unul dintre tipurile accesibile de benzină atingând recordul de 5,94 lei pe litru. În aceste condiţii, nu este de mirare că mulţi şoferi vor renunţa la maşina personală pentru drumurile la cumpărături, înaintea Paştelui, preferând alte mijloace de transport mai ieftine sau chiar o porţie de carne în plus în locul unei plimbări în afara oraşului.

Motivul acestei scumpiri ar fi, potrivit NewsIn, evoluţia recentă a cotaţiilor internaţionale la benzină şi motorină. Creşterea preţului este, de fapt, o măsură de corelare a preţului benzinei practicat de companie, cu evoluţia din ultima perioadă a cotaţiei la benzină. „În ultimile 30 de zile, cotaţia internaţională a benzinei a crescut cu 40,7 USD/tonă faţă de media ultimelor 30 de zile, iar cea a motorinei a scăzut cu 19,9USD/tonă faţă de aceeaşi perioadă", argumentează reprezentanţii Rompetrol pentru sursa citată.
La începutul lunii, producătorul se afla în situaţia în care benzina devenise mai ieftină decât motorina, motiv pentru care era necesară o astfel de ajustare. Reprezentanţii firmei au mai menţionat că această corecţie este una parţială, mult sub nivelul pe care îl poate susţine compania. Cu alte cuvinte, există posibilitatea ca, în viitorul apropiat, să urmeze şi alte scumpiri ale combustibilului.

Back To Top