Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

tren hidrogen
Categorie: Economic

 

• Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis vineri, spre publicare în platforma națională de achiziții publice, anunțul de participare aferent proiectului de achiziție a 12 automotoare în tracțiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen.
• Valoarea achiziției este cuprinsă între 2,48 miliarde și 4,29 miliarde lei, fără TVA, în funcție de durata serviciilor conexe contractului: 15, respectiv 30 de ani.
• Toate cele 12 trenuri ar trebui să ajungă în țară înainte de martie 2026.

Aceste automotoare vor fi utilizate pentru rutele aflate sub contracte de servicii publice, pe liniile neelectrificate (București – Pitești cu extindere până la Slatina și Craiova, București – Aeroportul Henri Coandă, București – Târgoviște, Pitești - Curtea de Argeș), atribuite unor operatori de transport feroviar, în conformitate cu prevederile Regulamentului 1370/2007/CE cu modificările ulterioare și potrivit legislației din România, relatează hotnews.ro.

cele 12 trenuri pe hidrogen vor avea, printre altele, o viteză maximă de circulație de 140 km/oră și o capacitate de cel puțin 160 de locuri pe scaune fiecare.

Regionala București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat deja lucrări pe două tronsoane însumând 85 km din calea ferată spre Pitești. Cu peste peste 135 de milioane de euro, la nivelul căilor ferate pentru circulația trenurilor numai pe aceste două rute trebuie făcute înlocuiri de șină, aparate de cale montate pe traverse de beton, piese pentru aparate de cale, platelaj metalic ambutisat și neambutisat pentru poduri, traverse de beton complet echipate, dale elastice pentru treceri la nivel, material mărunt, piatră spartă etc, informează club feroviar.ro.

CITEȘTE ȘI: Un băiat de 15 ani a fost lovit mortal de tren, sâmbătă dimineață

Prin proiectul de investiții privind trenurile pe hidrogen, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ARF dorește să achiziționeze 12 automotoare în tracțiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, dar și serviciile de mentenanță și reparații necesare funcționării acestora, precum și serviciile de alimentare cu hidrogen.
Durata serviciilor – atât mentenanță și reparații, cât și alimentarea cu hidrogen – prevăzută în contract este de 15 ani, cu posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 15 ani, prin act adițional.

Valoarea achiziției este cuprinsă între 2.487.210.561 lei fără TVA și 4.249.858.243 lei fără TVA, în funcție de durata serviciilor conexe contractului – 15, respectiv 30 de ani.

Durata contractului este 213 luni, din care, livrarea tuturor celor 12 trenuri se încheie înainte de martie 2026, restul perioadei fiind necesară pentru realizarea serviciilor de reparații, întreținere și alimentare cu hidrogen.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 decembrie 2022. Se pot solicita clarificări cu maxim 20 de zile înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Centenarul Încoronării. Trenul Regal a ajuns, sâmbătă, la Alba Iulia

Back To Top