Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

AJOFM Prahova încadrare în muncă
Categorie: Economic

 

• Prin Programul Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă derulat la AJOFM Prahova, în luna ianuarie a acestui an, 484 de persoane au fost încadrate în muncă.
• Dintre prahovenii care și-au găsit un loc de muncă, 228 au peste 45 de ani, iar 257 sunt femei.

În luna ianuarie 2023, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Prahova au fost încadrate în muncă 484 persoane, dintre care 257 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 228 au peste 45 de ani, 54 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 21 au între 30 și 35 de ani, 54 sunt tineri între 25 și 30 de ani (37 tineri NEETs), iar 127 sunt tineri sub 25 de ani (105 tineri NEETs).

 CITEȘTE ȘI: TRANZACȚIE PE PIAȚA ECONOMICĂ: TERMENE.RO A ACHIZIȚIONAT PLATFORMA CONFIDAS

Tinerii NEET sunt definiți ca: „tinerii în vârstă de 15–29 de ani, care nu au ocupație, nu studiază/învață în cadrul sistemului formal de educație și nu participă la niciun fel de cursuri sau alte instruiri în afara sistemului formal de educație. Uniiu dintre ei sunt tineri defavorizați nu doar financiar, dar și din punct de vedere educational, care abandonează studiile pentru că nu văd un sens în sine de a avea o temelie educațională. Alți tineri NEET sunt susținuți de părinți sau nu consideră necesar să își găsească un job și să își câștige propriii bani, sau pur și simplu au absolvit studiile și sunt în căutarea unui loc de muncă. Ei sunt expuși unui risc mai mare de excluziune socială, dat fiind faptul că nu își dezvoltă competențele prin studii și nici nu acumulează experiență activând în câmpul muncii.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 265 provin din mediul urban, iar 219 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (191), urmate de cele cu studii profesionale și școală de ucenici (103). Numărul celor cu studii gimnaziale este de 102, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 51.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Prahova, 104 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Prahova.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în luna ianuarie 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.179 persoane.

CITEȘTE ȘI: AJOFM. PESTE 5.300 DE PRAHOVENI ȘI-AU GĂSIT LOC DE MUNCĂ ÎN 2022

Back To Top