Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

reducere consum carne
Categorie: Economic

 

• După eliminarea mașinilor cu motoare pe benzină și motorină, Uniunea Europeană (UE) se pregătește să limiteze și consumul de carne pe motiv că producerea alimentelor de origine animală mărește emisiile de carbon. 
• În urma Acordului Climatic de la Paris, semnat în 2015 de statele europene, acestea s-au angajat să reducă emisiile de carbon la zero până în anul 2050.
• Potrivit estimărilor, România trebuie să reducă cu 62% consumul de carne în 7 ani și cu 75% în 27 de ani.

Mesele bogate și grătarele ar putea deveni o amintire pentru generațiile viitoare. Reducerea consumului de carne face parte din măsurile pentru reducerea emisiilor de carbon la zero până în anul 2050, asumată de statele europene în 2015, când a fost semnat Acordul Climatic de la Paris.

În ciuda reacțiilor și protestelor societății europene tradiționale care se bazează pe consumul de carne în alimentația zilnică, mai multe state UE au început deja să reducă din comerț volumul de produse alimentare de origine animală, iar altele se pregătesc să elimine reclamele la produsele alimentare de origine animală.
Fermierii din Olanda au organizat proteste, dar măsurile guvernamentale au rămas valabile: din 2024 vor fi interzise reclamele la produsele alimentare de origine animală.

 CITEȘTE ȘI: STUDIU. PESTE DOUĂ TREIMI DINTRE CONSUMATORI ȘI-AU REDUS CHELTUIELILE, DIN CAUZA SCUMPIRILOR RECORD

Există, însă, și opinii favorabile acestor măsuri. În Scoția, grupurile de ecologiști militează pentru interizcerea totală a producției de carne animală până în 2030 – 2040. Totul, pentru reducerea emisiilor de carbon la zero până în 2050, ceea ce înseamnă reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cât de mult posibil.
Site-ul oficial ONU pentru Acțiune Climatică susține că omenirea trebuie să-și schimbe major modul de viață, pentru a limita pe cât de mult posibil fenomenul încălzirii globale.
Ecologiștii de la Greenpeace au anunțat într-un articol publicat în 2020 că Uniunea Europeană că ar trebui să scadă consumul de carne animală cu 71% până în 2030 și cu 81% până în 2050, pentru a reduce contribuția agriculturii la poluare și afectarea climei globale.
Mai mult, cei de la The Lancet recomandă oamenilor să-și limiteze consumul de carne pe săptămână la 300 de grame, până în 2050.

Cât de mult trebuie să reducă statele UE consumul de carne

Statul european care consumă cea mai multă carne este Spania. Astfel, potrivit Acordului de la Paris pentru reducerea emisiilor de carbon, consumul de carne animală va fi redus cu 76% până în 2030 și cu 84% până în 2050.

A doua consumatoare de carne din Europa este Portugalia, care trebuie să reducă consumul cu 74% până în 2030 și cu 83% până în 2050.

Deși aflată pe locul 25 în privința consumului de carne, direct afectată va fi și România care trebuie să reducă cu 62% consumul acestui aliment în 7 ani și cu 75% în 27 de ani.

Polonia va fi obligată să „restrângă” consumul de carne cu 73%.

Media consumului de carne în 2017 în UE era de 82,6 kg și acesta trebuie redus cu 71% până în 2030 și cu 81% până în 2050.

Care este justificarea acestor măsuri

Producția de carne la nivel mondial provoacă de două ori mai mult poluarea producției de alimente pe bază de plante, constată un studiu major publicat de The Guardian. Sistemul de producție alimentară care include utilizarea mașinilor agricole, pulverizarea îngrășămintelor și transportul produselor ar provoca 17,3 miliarde de tone metrice de gaz cu efect de seră pe an, potrivit cercetării, menționează Mediafax.

Sursa: mediafax.ro

CITEȘTE ȘI: DIRECTOR BNR: ROMÂNII AR TREBUI SĂ SE ABȚINĂ DE LA CREDITE ANUL ACESTA

Back To Top