Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

carne vită wagyu
Categorie: Economic

 

• Un român din Timiș a decis să aducă în țară cea mai scumpă rasă de vită din lume, Wagyu, iar acum vinde pe piață carnea cu cel mai ridicat preț.
• Un singur animal poate costa 30.000 de dolari.
• Cât costă un singur kilogram.

Cei care adoră să mănânce carne au auzit cu siguranță de vita Wagyu. Produsă în special în Japonia şi apreciată pentru gustul său bogat, aceasta poate costa chiar şi 400 de dolari pentru un kilogram.

Un român din Timiș a decis să o aducă în țară, la ferma sa din Becicherecu Mic, judeţul Timiş.

Antreprenorul se numește Raimond Rusu și a povestit experiența sa.

vaca Wagyu

„Am luat mai multe rase de vaci. Şi Angus, şi bălţată pe linia de carne, iar din Wagyu am încercat embrionări în Germania şi am adus vaci gestante de pe urma cărora am obţinut aceşti viţei de Wagyu”, a povestit Raimond Rusu.

 CITEȘTE ȘI: ÎNGRIJORARE: PREȚURILE MARI LA ALIMENTE ADÂNCESC DEZECHILIBRELE SOCIALE

În prezent, în România există cel mult 400 de exemplare, dar sectorul este în plină dezvoltare. Numai în ferma din Timiş cresc deja peste 100 de astfel de vaci.

„La ora actuală avem în jur de 60 sau poate 60 de vaci fătătoare, avem un taur autorizat pentru montă, încă trei tauri autorizaţi care îi băgăm prin rotaţie la montă. Toate montele sunt naturale. Avem undeva la 30 de viţele pe fermă şi 25-30 de tăuraşi”, a mai explicat Raimond Rusu.

Diferenţa dintre rasa de lux şi celelalte vite cunoscute pe piaţa din România o face carnea marmorată şi extrem de delicată. Această carne rafinată are o textură uşoară şi o aromă dulce bogată, iar grăsimea are un conţinut ridicat de acizi graşi nesaturaţi, care sporesc aroma, scrie gandul.ro.

„În 2017 am fost pentru prima oară în Germania să văd pe viu acest animal, iar crescătorul de acolo avea şi un mic abator şi mi-a prezentat un produs vidat şi iniţial când m-am uitat am crezut că e salam. Am cumpărat, m-am dus acasă, l-am pregătit şi apoi am zis că aşa ceva este rar. Nu am crezut până nu am încercat”, a adăugat Raimond Rusu.

O astfel de delicatesă poate fi cumpărată pe piața din România, iar prețul ei ajunge la 400 de dolari pe kilogram. La o simplă cătare online, o porție de carne de vită Wagyu poate depăși 600 de lei, în codițiile în care este și preparată la un restaurant.

carne vită

Mai multe pe gandul.ro

CITEȘTE ȘI: ALIMENTELE S-AU SCUMPIT, ÎNTR-UN SINGUR AN, CU PESTE 22%. RATA INFLAȚIEI A CRESCUT DIN NOU

Back To Top