Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

tichete de masă HORA
Categorie: Economic

• Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor (HORA) a adresat o scrisoare deschisă către prim ministrul Marcel Ciolacu prin care solicită păstrarea tichetelor de masă în locul acordării de lichidități care ar putea fi cheltuite în orice alt domeniu.
• „Tichetele de masă înseamnă foarte mult pentru restaurantele și cantinele din România, sunt oxigenul care le asigură continuarea afacerii”, informează HORA.

Suntem îngrijorați de modul în care sunt anulate măsurile bune din România, susține HORA - Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Marcel Ciolacu, referindu-se la discuțiile din această perioadă prinm care este vizată transformarea în bani a tichetelor de masă.

“Nu înțelegem măsura absurdă prin care s-a decis acordarea de tichete de masă și în bani și vă solicităm domnule premier, Marcel Ciolacu, să păstrați tichetele de masă așa cum sunt ele în România de peste 25 de ani, pe cardurile specifice de tichete pe care le folosesc deja peste 3 milioane de angajați. Nu creați o situație riscantă în care să fie pusă sub semnul întrebării singura masă certa a 3 milioane de oameni!”, se arată în document.

Cardurile de masă, spune Hora, sunt acordate angajaților pentru a mânca la prânz, iar prin modificarea pe care intentionați să o faceți, riscați să deschideți o cutie a Pandorei și să schimbați în mod dramatic destinația acestor bani, transformandu-i în lichidități care vor ajunge în alte zone ale economiei, pe care acum încercați să le reglementați, cum ar fi jocurile de noroc.

 CITEȘTE ȘI: STS: APROAPE 1000 DE APELURI LA 112, ÎN ACEASTĂ VARĂ, DE LA TURIȘTI AFLAȚI PE MUNTE SAU PENTRU PERSOANE ÎN PERICOL DE ÎNEC

“Conform unei analize a datelor financiare recente realizate de Frames, afacerile companiilor din zona de servicii de servire a mesei (COD CAEN 5610) ar putea înregistra o scădere de peste 6 miliarde de lei în 2024 prin adoptarea măsurii de a permite și acordarea în cash a tichetelor de masă.”
„Din 1998, de când au fost introduse și în România, utilizarea tichetelor de masă a dus la dezvoltarea restaurantelor și a cantinelor, prin educarea angajaților să își ia pauza de masă și să mănânce la prânz. Este un semn de normalitate, iar România are nevoie de politici care păstrează piața muncii competitivă”, menționează sursa citată.

Potrivit acesteia, tichetele de masă sunt acordate în peste 45 de tari, exclusiv pe carduri dedicate care pot fi utilizate pentru a mânca la prânz.

“De peste 60 de ani, tichetele de masă au încurajat angajații să mănânce la prânz, iar această politică a avut un impact semnificativ asupra productivității muncii. Organizația Mondială a Muncii și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) au analizat impactul pozitiv al funcționării acestui instrument de politică socială și au considerat că în România implementarea acestui instrument a adus doar beneficii”, spune scrisoarea.

“Ori dacă se renunță la toate aceste măsuri și se acordă doar bani, doar din dorința de a strânge mai mulți bani la buget, într-un final oamenii vor economisi sumele respective sau le vor folosi cum vedem des, din păcate, la jocuri de noroc și altele.”

“Domnule prim-ministru Ciolacu, tichetele de masă nu sunt un moft, acestea reprezintă o modalitate de protecție a angajaților, care trebuie să mănânce la prânz, tichetele de masă sunt o formă de grijă față de 3 milioane de români care prin acest instrument mănâncă cel puțin o masă pe zi. Tichetele de masă înseamnă foarte mult pentru restaurantele și cantinele din România, sunt oxigenul care le asigură continuarea afacerii”, informează organizația.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: SUPRATURISMUL ȘI EFECTELE LUI: MĂSURI ÎMPOTRIVA TURISMULUI EXCESIV

Back To Top