Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Federația Bancară Europeană Populismul în România
Categorie: Economic

 

• Florin Dănescu, preşedinte executiv Asociaţia Română a Băncilor (ARB), a declarat marți, la o conferință pe teme economice găzduită de Institutul Național de Statistică, faptul că o analiză a cifrelor populismului poziționează România pe locul doi în Europa.
• Federația Bancară Europeană va analiza ce se va întâmpla la alegerile europarlamentare de la anul, aceasta fiind preocuparea momentului în domeniile economice.

Florin Dănescu, preşedinte executiv Asociaţia Română a Băncilor (ARB), a declarant, la o conferință pe teme economice găzduită de Institutul Național de Statistică: „Populismul aduce simpatie. Populiștii par chiar isteți, dar de fapt, populismul este un rău enorm. Noi ne întâlnim acum la Federația Bancară Europeană, iar băncile vor analiza acolo mai bine de jumătate din timp ce se va întâmpla la alegerile europarlamentare de la anul. Din perspectiva populismului, asta este preocuparea momentului în domeniile economice”, titrează hotnews.ro.

Astăzi, populismul e văzut din trei perspective: dacă e, Doamne ferește, o ideologie, dacă e o retorică sau e doar „food for fools” (hrană pentru cei mai slabi de înger), a mai explicat executivul ARB.

 CITEȘTE ȘI: PREMIERUL PROMITE CĂ NU VOR CREȘTE TAXELE ȘI IMPOZITELE ÎN 2024

O analiză a cifrelor populismului poziționează România pe locul doi în Europa.
Ca notă de la 1 la 10, România e cotată la 7,5, a mai spus Dănescu.
Potrivit acestuia, Italia are 7,4 iar Ungaria e în jur de 8. Astea sunt cifrele care analizează date economice, a mai precizat Florin Dănescu.

Relația americanilor, europenilor și românilor cu băncile

În Statele Unite când vine vorba de finanțare bancară, firmele apelează la credite în proporție de 25%, iar 75% e reprezentat de finanțarea de pe piața de capital. În Europa este invers. Dar acest 25% finanțare totală din credit bancar reprezintă 215% din PIB-ul Americii, precizează Dănescu, adăugând că în Europa cei 75% înseamnă 90% din PIB-ul european.

România se află la 25,5% din PIB finanțare prin credit. „Deși comunicăm de 8 ani că ar trebui să dezvoltăm piața de credit bancar și, de fapt, finanțarea economiei românești, ne-am văzut penalizați în două etape.

Prima dată cu taxa pe active, exact sub acest motiv că nu dorim, că nu finanțăm suficient economia. Iar a doua oară cu această taxă de 2% pe cifra de afaceri, care vine în plus față de impozitul clasic pe profit.
Acum avem, iată, un profit care se tot dezbate, de vreo 2 miliarde de euro și care e considerat de piața politică ca fiind prea mare”, a mai precizat Florin Dănescu, preşedinte executiv Asociaţia Română a Băncilor.

Care sunt cele mai „rentabile” afaceri din România

Autoritățile par să fi mers pe valul european al taxării băncilor, deși în România rentabilitatea capitalului (ROE) sectorului bancar este pe locul al 24-lea, cu un ROE de 16,4%, multe alte industrii stând mult mai bine din acest punct de vedere.

Defalcat pe coduri CAEN, cea mai „rentabilă” afacere în 2022 era cea de„Alte activitati de servicii personale” (de exemplu căminele de bătrâni) care, cu active de 13 miliarde, au făcut un profit în 2022 de 2,6 miliarde.

De asemenea, sectorul de IT&C a avut o rentabilitate a capitalului de peste 41%. Construcțiile au avut o rentabilitate de circa 30%, iar comerțul una apropiată (28,6% angrosiștii și 27,8% retailerii). Producătorii de energie au avut anul trecut un ROE de 23,5%, similar mediei pe țară, potrivit unor documente guvernamentale consultate de HotNews.

Foto: Mediafax

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: AJOFM: SITUAȚIA ȘOMAJULUI ÎN JUDEȚUL PRAHOVA PENTRU LUNA OCTOMBRIE

Back To Top