Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Reducerea accizei la motorină în agricultură se prelungește
Categorie: Economic

 

• Perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură se prelungeşte cu încă trei ani, până la 31 decembrie 2026.
• Măsura face parte dintr-un proiect al MADR.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014, începând cu anul 2015 se aplică schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, care se acordă sub formă de rambursare.

Potrivit tehnologiilor cadru din sectorul vegetal, ponderea cheltuielilor cu motorina este între 19-30% din totalul cheltuielilor cu inputurile pe hectar, iar din analiza tehnologiilor cadru de cultură, cheltuielile cu lucrările mecanizate pentru a asigura înfiinţarea culturilor, precum şi verigile tehnologice pentru o cultură, reprezintă între 40-59% din cheltuielile totale pentru realizarea tehnologiei unei culturi.

 CITEȘTE ȘI: TOT MAI MULTE PERSOANE CAUTĂ JOBURI SUPLIMENTARE PENTRU A-ŞI MĂRI VENITURILE

"Bunul mers al sectorului agricol depinde de continuitate şi stabilitate, pentru a se asigura păstrarea unor costuri de producţie în limite sustenabile, iar preţul motorinei utilizate în agricultură reprezintă o componentă semnificativă a acestor costuri. Este important de precizat că preţul motorinei este influenţat de evoluţii ale cotaţiilor mondiale ale petrolului, dar şi de situaţia geopolitică din zonă", explică MADR în nota de fundamentare.

În acest context, având în vedere particularităţile sectorului agricol şi diversele provocări la care trebuie să facă faţă în prezent, precum şi momentul politic şi situaţia de conflict la graniţa de est a României, dar şi tendinţele de creştere a preţului petrolului pe burse, fermierii din România sunt puşi într-o situaţie de vulnerabilitate pe piaţă, datorită costurilor de producţie ridicate, care conduc către o producţie obţinută în condiţii de eficienţă economică minimă, sau chiar cu pierderi, se mai arată în document.

„Faţă de această situaţie, este absolut necesar să se continue aplicarea schemei de ajutor de stat prin care se reduc costurile de producţie ale fermierilor prin reducerea accizei la motorina utilizată la lucrări mecanice în agricultură şi rambursarea sumelor aferente către fermieri", precizează MADR.

Mai multe pe: adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: OMS CONSIDERĂ SINGURĂTATEA O PROBLEMĂ GLOBALĂ ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII

Back To Top