Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Ce schimbări au apărut după optimizarea sistemelor informatice ale Electrica Furnizare
Categorie: Economic

 

 

• Odată cu finalizarea optimizărilor care vizează sistemele informatice ale Electrica Furnizare, au fost implementate, începând cu luna februarie, mai multe modificări.
• Au fost modificate structura facturilor de energie electrică/gaze naturale, noile elementele de identificare alocate clienților, modul de realizare a plăților, precum și noile perioade de transmitere a indexului autocitit.
• Perioada de transmitere a indexului autocitit pentru energia electrică a fost prelungită cu două zile pentru mai multe județe, între care și Prahova.

Factura de energie electrică/gaze naturale

Facturile de energie electrică/gaze naturale emise de Electrica Furnizare au un nou format. Pe lângă modificările de structură aduse facturii de energie electrică/gaze naturale, există o serie de schimbări referitoare la elementele de identificare ale clienților casnic.

Patru elemente noi de identificare atribuite clienților casnici

Elementele de identificare ale clienților casnici Electrica Furnizare se regăsesc în cadrul facturilor de energie electrică/gaze naturale și reflectă informațiile actuale din baza de date.

Codul de client: acest element de identificare a fost recodificat, prin urmare combinația de cifre care asigură unicitate, atribuită fiecărui client în parte, este diferită față de cea anterioară optimizărilor de sistem. Codul de client este necesar în următoarele situații:

– la transmiterea indexului autocitit prin intermediul TelVerde;
– la autentificarea în meniul interactiv Call-Center;
– la utilizarea formularului unic de contact online.

Codul de client se regăsește pe prima pagină a facturii de energie electrică/gaze naturale, fiind poziționat în cadrul secțiunii intitulate „Client”.

CITEȘTE ȘI: MINISTERUL MUNCII A PUBLICAT PROIECTUL NORMELOR DE APLICARE PENTRU LEGEA PENSIILOR. PRINCIPALELE PREVEDERI

Cod încasare: acest nou element de identificare înlocuiește codul ATM este necesar pentru realizarea plății facturii de energie electrică/gaze naturale.

Codul de încasare se regăsește pe prima pagină a facturii de energie electrică, fiind poziționat imediat sub secțiunea intitulată „Client”, respectiv pe prima pagină a facturii de gaze naturale, fiind localizat în cadrul secțiunii „Date necesare pentru plată”.

ID factură: acest nou element de identificare înlocuiește simbolul variabil este necesar pentru realizarea plății facturii de energie electrică/gaze naturale.

Codul locului de consum: acest nou element de identificare înlocuiește numărul locului de consum (NLC-ul) și este necesar în următoarele situații:

- la transmiterea indexului autocitit prin intermediul TelVerde;
- la autentificarea în meniul interactiv Call-Center;
- la utilizarea formularului unic de contact online.

Codul locului de consum se regăsește pe prima pagină a facturii de energie electrică, fiind poziționat imediat sub secțiunea intitulată „Client”, respectiv pe a doua pagină a facturii de gaze naturale, fiind localizat în secțiunea intitulată „Detalii loc de consum” și având denumirea „ID loc consum”.

Celelalte elemente de identificare au rămas neschimbate, acestea regăsindu-se în continuare în cadrul facturilor de energie electrică/gaze naturale.

Plata facturii de energie electrică/gaze naturale

Optimizările sistemelor informatice au adus modificări și modului de realizare a plăților aferente facturilor de energie electrică/gaze naturale, fiind necesară utilizarea, pentru plată, a codul de încasare (element obligatoriu) și ID-ul facturii (element opțional), informații ce se regăsesc în cadrul facturii.

Modalitățile de plată rămân neschimbate.
În ceea ce privește plata prin direct debit, rămâne valabil mandatul de direct debit încheiat cu banca aleasă, datele de identificare (cod ATM sau NLC) din cadrul acestuia urmând să fie actualizate în mod automat cu noile elemente de identificare implementate începând cu luna februarie (cod client), fără a fi necesară vreo formalitate din partea clientului. De asemenea, în cazul încheierii unui mandat de direct debit nou, acesta va fi aferent codului de client atribuit începând cu luna februarie, fiind valabil pentru toate codurile de încasare alocate acestuia.

Perioada de transmitere a indexului autocitit

Informații cu privire la noua perioadă de transmitere a indexului autocitit se regăsesc în cadrul facturii tale de energie electrică/gaze naturale.

În luna februarie, a fost prelungită perioada de transmitere a indexului autocitit pentru energia electrică cu două zile pentru județele Bihor, Brașov, Brăila, Cluj, Prahova, Sibiu. Astfel, prahovenii pot transmite indexul autocitit în zilele de 15 - 21 februarie.

CITEȘTE ȘI: CONDAMNARE PENTRU FRAUDĂ CU FONDURI EUROPENE ÎN ROMÂNIA, INVESTIGATĂ DE PARCHETUL EUROPEAN

 

Back To Top