Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

livrarile de consumabile si echipamente spitale supuse TVA
Categorie: Economic

 

• Livrările de consumabile sau diverse materiale către spitalele publice sau pentru serviciile de construire, modernizare, reabilitare spitale publice nu mai sunt scutite de TVA, conform OUG 31/2024, publicată vineri în Monitorul oficial.
• Se păstrează scutirea de TVA pentru livrările de bunuri consumabile sau reabilitări, modernizări de spitale când beneficiarii sunt entități fără scop patrimonial.

Consultantul fiscal Adrian Bența a explicat: „Pentru perioada 01.01.2024 – 29.03.2024, textul normativ a fost scris lăsând loc de interpretări. Astfel, unele spitale au acceptat facturi cu colectare de TVA de la furnizori, alte spitale nu au acceptat facturi supuse de TVA. Această procedură neunitară la nivelul României poate fi folosită ca un principiu de interpretare a legii în favoarea contribuabilului in dubio contra fiscum, a se vedea art. 13 pct. 6 din Codul de procedură fiscală”.

Începând cu 29.03.2024 pentru aceste categorii de livrări de bunuri prestări de servicii intervine obligația colectării TVA.

„Se păstrează scutirea de TVA pentru livrările de bunuri consumabile sau reabilitări, modernizări de spitale când beneficiarii sunt entități fără scop patrimonial înscriși în Registrul cu beneficiarii de sponsorizări, iar respectivele spitale aparțin fie în mod direct, fie prin intermediul unei societăți de către aceste entități fără scop patrimonial”, a mai afirmat consultantul fiscal.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: COTAŢIA AURULUI ATINGE NOI RECORDURI. DE CE SCUMPEȘTE METALUL GALBEN

Back To Top