Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

preturi alimentePrognoza de inflaţie pentru acest an a fost revizuită în creştere, de la 3,2% la 5,1%, peste ţinta stabilită de Banca Naţională a României (BNR), a anunţat miercuri guvernatorul Mugur Isărescu.


Scumpirea alimentelor de bază, în special a legumelor şi fructelor, a avut o contribuţie esenţială la schimbarea prognozei pentru acest an, a subliniat Isărescu. Cu toate acestea, guvernatorul a precizat că producătorii vor fi nevoiţi să menţină preţurile din cauza deficitului de cerere, titrează gandul.info.
„În ceea ce priveşte volatilitatea preţurilor la alimente, datele noastre pe care le avem şi de la voi, din media, ne arată că datorită deficitului de cerere, comercianţii chiar dacă ar vrea să împingă preţurile mai sus nu pot", a declarat guvernatorul.
BNR a revizuit în urcare şi prognoza de inflaţie pentru anul viitor, de la 3%, la 3,5%. Raportul trimestrial asupra inflaţiei a fost aprobat în cea mai recentă şedinţă a consiliului de administraţie a băncii centrale care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, mai precizează sursa citată.

Cele mai importate declaraţii ale guvernatorului:
* Mugur Isărescu a precizat că evoluţiile preţurilor la alimente, în special la legume şi fructe şi-a pus amprenta asupra inflaţiei. „Sunt fenomene tranzitorii. Banca Naţională nu le poate controla. Categoric, o dobândă mai mare nu va duce la scăderea preţurilor la legume şi fructe. Este o componentă sezonieră, fluctuantă".
* „Factorul care temperează inflaţia în România este deviaţia PIB, şi anume deficitul de cerere. Pe acesta putem să-l influenţăm. Dacă mixul de politici economice, insclusiv politici monetare, este suficient de restrictiv, atunci deficitul de cerere creşte. Trebuie grijă atunci când ne gândim să întărim politica monetară".
* Legat de analizele care arată faptul că leul a avut, anul acesta, cea mai slabă evoluţie din regiune, guvernatorul a precizat „Îi invit pe analişti să aibă şi o privire pe un termen mai îndelungat. Tot ei ne spuneau în urmă cu doi ani că leul este prea stabil".

Despre riscurile care ar putea duce la creşterea inflaţiei:

* „Cu risc de abatere în sus vedem variaţiile cursului leu/euro. Nu vedem riscuri semnificative pentru o depreciere accentuată a leului, cu excepţii. Dacă s-a instalat o impresie că leul se va deprecia, preţurile de import se vor ajusta în sus. Noi nu putem să desconsiderăm acest lucru. Este o reacţie pe care o practică nu numai comercianţii din România".
* „Tot cu risc de abatere în sus avem realitatea că în programele de politici macroeconomice reformele structurale sunt relativ întârziate. Oricând pot să apară derapaje. Din fericire perspectiva consolidării fiscale este pozitivă".
* „În ceea ce priveşte volatilitatea preţurilor la alimente, datele noastre pe care le avem şi de la voi, din media, ne arată că datorită deficitului de cerere, comercianţii chiar dacă ar vrea să împingă preţurile mai sus nu pot".
Dinamica preţurilor alimentare volatile este marcată, până la mijlocul anului viitor, de efecte adverse ale condiţiilor climatice atipice asupra recoltei agricole din anul curent şi de tensiunile manifestate pe pieţele internaţionale ale unor materii prime agricole, se arată în prezentarea făcută publică miercuri, de BNR, titrează sursa citată.

Back To Top