Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

guvernul, legislatia, criptomonede, criptoactive
Categorie: Economic

 

• În ședința de joi, 13 martie, Guvernul României a aprobat un proiect de ordonanță de urgență care schimbă parțial modul cum se vor realiza tranzacțiile cu criptomonede.
• Ordonanța modifică și completează Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Prin acest proiect, România aliniază impozitarea criptoactivelor la normele UE prin Regulamentul (UE) 2023/1113.
Furnizorii de servicii cripto devin instituții financiare, având noi obligații de raportare și prevenire a spălării banilor. Investitorii vor respecta reguli stricte, iar transparența pieței va crește.

Proiectul legislativ, fundamentat pe Regulamentul (UE) 2023/1113, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, are ca scop crearea unui cadru normativ solid pentru monitorizarea și taxarea criptoactivelor, în contextul unei piețe tot mai dinamice.

În prezent, legislația națională privind prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului este reglementată prin Legea nr. 129/2019. Aceasta a transpus în ordinea internă Directiva (UE) 2015/849, care stabilește măsuri pentru prevenirea utilizării sistemului financiar în scopuri ilicite.

Tranzacțiile cu criptomonede: ce schimbă noua legislație

Potrivit ordonanței de urgență care transpune Regulamentul (UE) 2023/1113, principalele modificări vizează:

- Recunoașterea furnizorilor de servicii de criptoactive ca instituții financiare, supuse acelorași reguli de raportare și supraveghere ca și băncile;
- Extinderea definiției furnizorilor de servicii de criptoactive, conform articolului 3 din Regulamentul (UE) 2023/1114, pentru a include noi tipuri de servicii financiare bazate pe criptoactive;
- Introducerea unor definiții specifice, cum ar fi „criptoactiv” și „adresă negăzduită”, pentru a clarifica domeniul de aplicare al legislației;
- Obligații suplimentare pentru furnizorii de servicii cripto privind identificarea și evaluarea riscurilor de spălare a banilor și finanțare a terorismului asociate transferurilor de criptoactive;
- Monitorizarea și raportarea tranzacțiilor suspecte de către Banca Națională a României și Autoritatea de Supraveghere Financiară;
- Obligația furnizorilor de servicii cripto din alte state UE, care operează în România, de a desemna un punct unic de contact pe teritoriul țării noastre.

Spălarea de bani și finanțarea terorismului

Noua reglementare impune și obligații mai stricte pentru cei care activează în domeniul criptoactivelor. Investitorii vor fi nevoiți să se conformeze unor reguli mai clare privind declararea veniturilor obținute din tranzacții cu criptomonede, iar platformele de tranzacționare vor avea responsabilități suplimentare în raport cu autoritățile financiare.

Totodată, aceste schimbări ar putea descuraja activitățile ilicite desfășurate prin intermediul criptomonedelor, încurajând un mediu mai sigur pentru utilizatorii legitimi.

Mai multe pe Termene.ro

Compania ploieșteană Termene.ro, platforma care oferă informaţii despre firmele din România, este cel mai important agregator de date din domeniul economic.

CITEȘTE ȘI: Banca Națională a României va supraveghea piața cripto din România

Back To Top