Categorie: Economic

muncitori-strainatateÎn timp ce, în cea mai mare parte a Marii Britanii, se încearcă descurajarea imigranţilor din România şi Bulgaria, guvernul scoţian afirmă că va primi afluxul de imigranţi români şi bulgari de anul viitor, când restricţiile impuse lucrătorilor din aceste ţări vor fi ridicate de pe piaţa muncii.

Se pare că reprezentanţii Scoţiei văd anumite avantaje pe care imigranţii le-ar aduce în zonă, deşi, până acum, nu există programe speciale, în eventualitatea unei creşteri semnificative a populaţiei.

„Nevoile Scoţiei sunt diferite de cele ale restului Regatului Unit. Salutăm contribuţia pe care noii scoţieni o pot aduce economiei şi societăţii. Muncim din greu pentru a atrage cele mai bune talente internaţionale în universităţile noastre şi pe piaţa forţei de muncă", a precizat un reprezentant al Partidului Naţional Scoţian, pentru The Daily Express, citat de Agerpress.

Potrivit publicaţiei britanice, 130.000 de imigranţi din România şi Bulgaria trăiesc în prezent în Marea Britanie, însă numărul va creşte semnificativ odată cu ridicarea restricţiilor de pe piaţa de muncă, din 2014.

Back To Top