Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

constantin bratu berarii romanieiAsociaţia Berarii României a prezentat, astăzi, la Ploieşti, în cadrul unei conferinţe de presă, situaţia pieţei de profil din ţară, atrăgând atenţia, în acelaşi timp, asupra influenţei directe pe care orice decizie economică a Guvernului o va avea asupra acestui sector economic.

Asociaţia Berarii României a luat fiinţă în anul 2004, reunind, la ora actuală cinci dintre cei mai mari producători de bere care activează pe piaţa din România: Bergenbier, Heineken România, Romaqua Group, Ursus Breweries şi United Romanian Breweries Bereprod, cărora li s-a adăugat şi mini-berăria Clinica de Bere. Alături de aceştia, în ABR se află şi Asociaţia Producătorilor de Hamei şi Soufflet Malţ România. Asociaţia Berarii României este membră a Berarilor Europei care apără intersele a peste două milioane de angajaţi ai industriei şi vânzării berii.

„Având în vedere că înglobăm cât mai multe materii prime din România, producem în România într-o proporţie foarte mare, fiind una dintre primele ţări din Europa, suntem dependenţi de politicile pe care le are Guvernul României. De aceea, considerăm că trebuie să se aibă în vedere orice modificare legislativă de elemente care sunt particulare fiecărui sector în parte, cum ar fi valoarea ridicată a investiţiilor, cum ar fi evaziunea fiscală, cum ar fi elemente care au impact pozitiv asupra bugetului. Suntem rezervaţi pentru 2013. Sperăm că ceea ce s-a construit bine în 2012 să continue, dar credem că măsurile care au fost luate la începutul acestui an este posibil să afecteze piaţa berii", a declarat Constantin Bratu, directorul general al Asociaţiei Berarii României.
„După ce, 2012 a fost un an conjunctural în care am înregistrat o creştere, datorată numărului de trei ori mai mare de zile călduroase (25-30 de grade Celsius) decât anul anterior, dar şi numeroaselor evenimente sportive, în 2013, acciza la bere s-a mărit cu 10% în euro, dar în lei s-a mărit cu 16%, efect cauzat de cursul de schimb valutar. Nu suntem siguri că această măsură va putea face să regăsim şi în acest an efectul de conjunctură de anul trecut", a mai subliniat Constantin Bratu.

„Ne dorim ca viitoarele strategii ale Guvernului să aibă în vedere dezvoltarea sectoarelor din România şi nu constrângerea celor care deja plătesc şi plătesc foarte mult. Faptul că noi contribuim cu 61% din bugetul de accize provenite din total alcool în România, iar media europeană este de 30% ar trebui să ridice nişte semne de întrebare oamenilor care ne conduc", a mai adăugat preşedintele ABR, la Ploieşti.

Aproximativ 98% din berea consumată în România este produsă în România, cu materie primă din ţară şi cu oameni de aici. Anul 2008 a fost cel cu un record al piaţei de bere românească, ajungându-se la o producţie de 20,2 milioane de hectolitri, faţă de 18,2 milioane în 2012.
Dacă în anul 2008, au fost consumaţi, în medie, 99 de litri de bere / locuitor, în 2012, consumul de bere a scăzut la 90 de litri de bere pe an, ocupând locul al şaselea în Europa. În schimb, în 2012, exporturile de bere românească au atins un maxim istoric: 230.000 de hectolitri, reprezentând 1,3% din producţia locală de bere. România ocupă locul al treilea în rândul ţărilor europene cu cel mai mic nivel al importurilor de bere, românii preferând producţia autohtonă.
Un român trebuie să muncească 24 de minute pentru un litru de bere, faţă de un alt european căruia îi ajung numai 5 minute de muncă pentru a-şi cumpăra aceeaşi cantitate de bere.
Berea aloolizată puternic nu este preferata românilor, sortimentele cu peste 7% alcool fiind vândute destul de redus pe piaţa de la noi.
România este inventatoarea berii la pet, datorită puterii mai mici de cumpărare, fiind soluţia ideală pentru consumatorii acestei băuturi în ceea ce priveşte raportul cantitate/preţ.
În anul 2012, producătorii de bere membri ai Asociaţiei Berarii României au contribuit la bugetul de stat cu 11 milioane de euro, accize din vânzarea produsului, având cel mai ridicat nivel al contribuţiilor la bugetul de stat provenite din acciză.
În industria berii din România este zero evaziune fiscală.

Back To Top