Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

mulgator electricŢăranii care au vaci nu vor mai putea vinde în pieţe laptele muls cu mâna. România este obligată să respecte, din 2014, normele comunităţii europene în acest sens.

Ţăranii nu vor mai putea vinde în pieţe laptele muls în mod tradiţional, cu mâna. Indiferent că deţin o vacă, două sau o mică fermă, producătorii tradiţionali vor fi obligaţi să îşi achiziţioneze mulgătoare electrice şi răcitoare speciale dacă vor să comercializeze laptele de la animale.

Zilnic, în pieţele agro-alimentare din Ploieşti, micii producători vin cu lapte muls dis de dimineaţă de la propriile animale. Ei îşi găsesc cumpărători mai ales în rândul pensionarilor care preferă laptele de ţară, mai gras, faţă de cel din supermarket-uri, procesat şi ambalat. Clienţii sunt mulţumiţi că obţin lapte de calitate la preţ de nimic, iar comercianţii spun că, astfel, îşi asigură şi ei un ban în plus, pentru un litru de lapte primind 3 lei.
De anul viitor, însă, acest „circuit" va fi întrerupt de normele Uniunii Europene care îi obligă pe producători, oricât de mici ar fi, să cumpere instalaţii speciale de muls.
Mulţi dintre ţărani spun că nu îşi vor achiziţiona astfel de aparate, prea scumpe pentru ei, preţul unui mulgător electric ajungând la 200 de euro, iar a unui răcitor 600 de euro, informează realitatea.net. Pentru unii dintre ei, echivalentul a 200 de euro reprezintă singurul lor venit pe întreaga lună, bani la care nu ar putea să renunţe, indiferent cât de severă este legea. Vor prefera, ca şi până acum, să vândă laptele „pe sub mână", la clienţii fideli.

Prevederile UE privind calitatea laptelui au intrat în vigoare încă din 2007, dar, până acum, România a obţinut trei derogări de la aplicarea lor.

Back To Top