Categorie: Economic

calcul economicGuvernul intenţionează să micşoreze plafonul pentru veniturile microîntreprinderilor, de la 65.000 de euro la 50.000 de euro, situaţie în care firmele ar putea să intre în regim de plată a impozitului pe profit.

Ministerul Finanţelor pregăteşte un proiect prin care va reduce limita veniturilor pentru veniturile microîntreprinderilor, de la 65.000 de euro la 50.000 de euro. În această situaţie, firmele ar putea să plătească impozit pe profit.

De asemenea, Finanţele propun şi modificarea condiţiilor de încadrare în categoria microîntreprinderilor.

Mai exact, în această categorie ar urma să intre şi firmele care înregistrează cel mult 20% din veniturile totale din activităţi de consultanţă şi management.

Aceasta în condiţiile în care, conform legislaţiei în vigoare, firmele care obţin venituri din consultanţă şi management nu pot avea statutul de microîntreprindere.
În acelaşi timp, calculul şi plata impozitului pe profit urmează să se efectueze începând cu trimestrul în care s-a depăşit limita de 50.000 de euro, luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal. Sursa: avocatnet.ro

Back To Top