Conform notei nr. 148/RLB / 16.06.2020 pe care Ministerul Educației și Cercetării a trimis-o în teritoriu, rezultatele de la Evaluarea Națională  se vor  afișa ”anonimizat”, elevii identificându-se în listă nu după nume și prenume, ci după un cod individual, pe care fiecare ar fi trebuit să-l primească ieri, după proba de matematică. Și asta, pentru a fi respectate prevederile elaborate de  Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP). 

 

Ce protecție a datelor? Care caracter personal? E ca și cu CNP-ul sau salariul... mare confidențialitate, vai, vai!... secretul lui Polichinelle. După ce se va distra copios pe seama codurilor: Băi, 354675654, tu ce notă ai luat la mate?, că nici pierpătrat nu știai ce-i aia?, generația tastaturii oricum va face pe loc schimb de informații, elevii își vor spune unul altuia ce medii au obținut,  părinții vor afla în secunda 2, profesorii deja știu... de cine mai trebuie ”protejate” aceste ”date”?! Să nu afle cumva Bill Gates care sunt elevii eminenți și să-i răpească instantaneu, ca să-i facă sclavi în Silicon Valley? Păi, mă, nefericiților, ăsta e tartorul codurilor, cu el vă puneți voi?!

Și ce mare secret rereprezintă notele astea? Oricum, copiii se cunosc foarte bine între ei... care este de 9 și 10, care de 5 și 6... și în niciun caz această măsură strict formală nu îi va feri de ”traume”. Și, în fond, de ce să-i ferească, adică în ce scop? Ca să crească în iluzia că viața va fi roz-bombon și apoi să-i dea peste cap prima confruntare reală cu prima porcărie care-i așteaptă după colț? Hai să fim serioși! Dacă se mai poate... fiindcă tâmpirea colectivă pare a fi ireversibilă.

Back To Top