Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.


Warning: Undefined property: stdClass::$category_language in /home/actualis/public_html/templates/ja_flix/html/layouts/joomla/content/info_block/category.php on line 20
Opinii

Ştiam că suntem o naţie de tâmpiţi, dar nici chiar aşa, în asemenea proporție, adică jumate! Şi nu mă refer la câţi pică bacul, cu toate că şi melcul ăsta aleargă pe acelaşi culoar. Simt că deja vă sare muştaru’, dar lăsaţi!, că a fi tâmpit nu este chiar cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla. Nu înseamnă decât prost, idiot, imbecil, dobitoc, stupid, buimac, năuc, zăpăcit, tont, nătărău, nătâng, netot, nerod... Ce, e mai bine să fii hoţ? Ticălos?! Sau criminal!? Cum ar fi să fim o naţie de criminali, ai?, că mintea mea refuză să conceapă aşa ceva. Vedeţi, aşadar, că totul e relativ, iar a fi o naţie de tâmpiţi începe să devină, cum să zic?, dacă nu simpatic, cel puţin, suportabil.

Dar toate astea sunt vorbe de clacă, aşa că hai s-o dăm pe cifre oficiale: ”În anul 2019, operatorii 112 din centrele de preluare a apelurilor de urgență au răspuns la 11301881 apeluri (…) Aproape jumătate, adică 48, 19 % (…) nu reprezintă urgențe de competența Serviciului 112, ci solicitări de informații diverse, apeluri efectuate din greșeală, farse și apeluri injurioase” (comunicat STS).

Așadar, grosso modo, jumate dintre cetăţenii României care sună la 112 o fac la mişto. De fapt, mai îndulcim tonul nu?, e vorba de apeluri, nu de apelanţi, ceea ce înseamnă că nu avem 5446376 virgulă ceva de tâmpiţi ci doar (ha!) 5446376 de apeluri tâmpite. Evident, numărul tâmpiţilor care dau apeluri tâmpite este mai mic decât al apelurilor tâmpite, în sensul că un tâmpit poate să dea mai multe apeluri tâmpite. Asta zic eu acum, prezentând corect şi analizând înfierbântat de jenă, dar la rece, situaţia, însă percepţia generală, la noi şi în străinătate asta e – jumate dintre români sunt tâmpiţi, fiindcă dau telefoane tâmpite la 112, uite nişte verdicte simpatice: „loviţi în cap (...) ţară de cretini (...) atât de mulţi idioţi (...) românii... fără creier (...) civilizaţie... în mijlocul Africii”.

Și, dacă considerăm că 1 tâmpit ar fi dat, în medie, 2 telefoane tâmpite la 112, rezultă că, anul trecut, au făcut asta 2723188 de tâmpiți, ceea ce înseamnă tot foarte mult, la o populație de 20000000, mai ales dacă scădem copiii sub 10 ani, bătrânii peste 65, mai ales pe cei din mediul rural, și concetățenii stabiliți în străinătate… tare mi-e teamă că ajungem la o treime de tâmpiți din toată populația activă a țării… Insuportabil!

Situația devine de-a dreptul dramatică dacă ținem seama că ăștia 2723188 de tâmpiți își fac mendrele de la 6 – 7000000 de posturi telefonice, fixe și mobile, la un loc. Poate ar trebui să-i băgăm mai mult în seamă pe tâmpiții de vocație și glumeții de meserie, considerând că isteții ăștia dau, în medie, câte 3, 4 sau 5 telefoane aiurea la 112… Scade numărul tâmpiților?, scade! Ca să ne putem culca liniștiți și pe urechea ailaltă, adică cea pe care ne ies toate situațiile îngrijorătoare, să presupunem că 1 tâmpit dă, în medie, 10 telefoane tâmpite, deci alea 5446376 de telefoane non-urgență de la 112 din 2019 ar fi opera a doar 544637 de tâmpiți, adică, domne, hai, că e-n regulă! Ba nu e deloc! Sau, mă rog, la fel de în regulă ca și când am putea presupune că, da, avem și noi vreo 10000 de tâmpiți în țară care stau toată ziua pe telefon și dau, în medie, câte 544 și ceva de telefoane tâmpite la 112, adică aproape 2 pe zi… asta e!

Dar ştiţi că procentul ăsta de anul trecut… 48, 19% e foarte bun? Păi, imaginaţi-vă că în primii ani după introducerea lui 112, în 2005, ponderea apelurilor tâmpite era de 90%... iar în 2012 de 68, 23%. Vă daţi seama că, la început (de, jucăria nouă!), 9 din 10 apeluri erau la oha? Apoi, 7 din 10,… acum e ”bine”… doar 5 din 10! Pune ghiolbanu’ laba pe telefon, face 112 şi spune măscări, porcării și scârboșenii, lasă băutura să vorbească pentru el, poate are neuronul lui personal vreo nelămurire, pune muzică, întreabă de orarul de la supermarket sau jigneşte operatoarele, blocând liniile pentru cei ce sună disperaţi și pe bune, dar de rău, la salvare, la poliţie, la pompieri...

Şi râde ca tâpitu’, fiindcă ştie că nu e prins sau, dacă e prins, îi iau caii de la bicicletă… statistic, se dau anual peste 50000 de amenzi pentru abuzarea lui 112, dar, faptic, habar n-am câte se plătesc… cert este că nu prea se sperie nimeni, mai ales tâmpiții... Ia, să tremure tâmpitu’ cu neuron cu tot, ştiind că sigur va fi prins și amendat… şi ia, să-i f… tâmpitului o amendă de 10000 de lei… și, dacă n-o plătește, să-l ia mama dracului, la propriu, adică băgat imediat la închisoare și muncit ca pe hoții de cai… să vezi ce popor de ispravă ne-am face!
Că prea s-au înmulţit tâmpiţii care-şi bat joc de noi din toate poziţiile, inclusiv asta cu 112, care, la drept vorbind, nici nu este cel mai tare motiv pentru care ziceam la început că suntem o naţie de tâmpiţi. Chiar, ce mi-o fi venit azi cu tâmpiţii care sună aiurea la 112? Dar e prea târziu! Dacă am ajuns aici, nici eu nu mă mai pot preface că n-am scris, nici dumneavoastră că n-aţi citit.

M. Ghiţă Mateucă

Back To Top