Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

„Să vină și dispersează-i de acolo... repede, Piața Unirii ... TRAGE, ce să facă. Se trage în Piața Unirii. E ordine....

-Trimite TAB-urile urgent la Inter . Urgent și reținem tot ce putem (rețineri de persoane din rândul demonstranților n.r.).

-Suntem la fața locului, i-am luat la goană. Au și luat-o la goană.
-Ce găsim îi luăm în mașină (rețineri de demonstranți n.r.).
-TAB-urile le iei tot la Universitate.
-Acuma intru înspre ei (manevrele de lansare a TAB-urilor prin mulțiumea de la Intercontinental n.r.)
-Vă raportez că vin foarte mulți pe jos pentru că nu sunt mijloace de transport. Nu știm pe care să-i luăm acuma (confuzie la reținerea de persoane între trecători și demonstranți n.r.).
-Urgent, către Intercontinental . Un picior să nu mai fie!
-Dubele, tot, repede, repede. Personal te ocupi de treaba asta.
Începe să se tragă după ora 22.
-Sunt în zonă, am rezolvat cazul, duc coletele (cadavre sau persoane reținute/arestate n.r.)
-Un echipaj să fie dirijat către Negoiu (zona de triaj pentru persoanele arestate).
-Personal organizezi ridicarea coletelor de la Onești
-Avem câte unul, câte doi și am face drumul prea lung până acolo. Dacă e, să fiți de acord la 700 ca stocare pentru o perioadă scurtă, după care, când se fac mai mulți (cadavre sau persoane reținute n.r.) să-i trimtem acolo.
-Bine, dacă nu găsești altă soluție
-5.5.7. Să trimiteți un echipaj în fața Hotelului Negoiu pentru transportul coletelor depistate
-Comunică de la Sfântul Gheorghe. Mari probleme
-Sfântul Gheorghe?
-Da, da. Sfântul Gheorghe, Piața 1848.
-Situația se înrăutățește în Piața Rosetti. E aglomerare în spatele unităților militare, inclusiv jos, pe 1848. Am trimis întăriri la 1848 “.

revolutia 22 decembrie 1989 3jpegAcestea sunt înregistrări din discuțiile purtate pe stațiile radio de emisie-recepție de către forțele de represiune în după-amiaza și seara zilei de 21 decembrie 1989. Discuțiile sunt frânturi din discuțiile purtate între comandanții Miliției, și ai Comandamentului Trupelor de Securitate (CTS) și comandanții de dispozitive din stradă. Acesta era limbajul tehnic, codificat între forțele de represiune când se vorbea despre alergarea, intimidarea, arestarea, împușcarea, manifestanților și ulterior adunarea cadavrelor și răniților.

A fost ziua și mai ales seara în care o mână de oameni din București, la început aproape 10.000, apoi doar câteva sute au ținut piept lângă Intercontinental unor forțe uriașe de represiune care nu au găsit altă soluție decât să tragă cu muniție reală împotriva unor tineri neînarmați. Oameni împușcați de pe acoperișurile clădirilor drept în cap.
Oamenii au improvizat o baricadă din mese de restaurant și autovehicule și au rezistat până la ora 00.00 când tancurile MApN au zdrobit-o iar ei au fost prinși, împușcați, arestați sau împrăștiați.

Au cântat „Deșteaptă-te române“ sub tirul trasoarelor și al mitralierelor de 14 mm de pe TAB-uri-le Armatei. Niciodata acel cântec nu a sunat mai eroic ca pe banda regizorului Paul Cozichian filmat de la un balcon la ora 1 noaptea. Generalul Ion Hortopan, inspector șef al Comandamentului Infanteriei și Tancurilor raporta mândru Elenei Ceaușescu „I-am terminat! I-am dus pe toți până la Piața Unirii“.

În acea noapte de coşmar, Vasile Milea, ditamai ministrul Apărării, și-a pus centura și pistolul și a coborât în stradă la Inter să facă ordine cu mâna lui. Se simțea amenințat de primul său adjunct, Victor Stănculescu. Vroia să demonstreze că e mai eficient decat acesta la Timișoara. Aranjează tancurile în linie de câte 4 pe șosea, pentru pregătita escaladare a baricadei de la Inter. Jalnică menire a unui militar de carieră: Să pregătească asaltul celor mai bune trupe ale Armatei Române împotriva unei baricade realizată de niște simpli civili în centrul Capitalei.

Pe la la orele 1 -2 noaptea, Milea şi Iulian Vlad îl informau pe Nicolae Ceauşescu că zona centrală a Bucureştilor a fost degajată de manifestanţi și că „au făcut curățenie“. Până la 3 dimineaţa Piaţa Universităţii şi zona din jurul Hotelului Intercontinental erau curăţate de protestatari, oameni răniți, cadavre şi orice urme ale unor încleştări violente. Sângele era spălat de pe caldarâm de serviciul de salubritate. Armata va rămâne pe străzi alături de Miliţie şi trupele de securitate până dimineața.
În Capitală 49 de oameni au plătit cu viața îndrăzneala de a cere „Alegeri Libere“ în noaptea de 21 spre 22 decembrie, 462 de persoane au fost grav rănite şi 1.245 de persoane au fost arestate şi transportate la penitenciarul Jilava unde au fost bătute crunt, puse să treacă prin cordoane de milițieni care loveau tot mai tare și puse să stea în celule în picioare cu spatele la ușă. Pe cei arestați îi aștepta o soartă de coșmar cu anchete, bătaie, tortură și arestări ale rudelor etc. Din fericire, întorsătura din 22 decembrie i-a scăpat de această perspectivă, la fel și pe milițienii ultrazeloși. Noaptea aceea este momentul renașterii românești, de aceea nu trebuie uitată niciodată.
„Vom muri și vom fi liberi !“

Alex Policală

Back To Top