Fostul deputat de Prahova Dan Rădulescu a dezvăluit, luni, că activitatea în plen a Legislativului a fost suspendată pentru data de 15 martie, la solicitarea parlamentarilor UDMR care au dosit să sărbătorească în circumscripții Ziua maghiarilor de pretutindeni.

 

„Lunea, nu numai că nici iarba nu crește, dar, mai nou, nici Parlamentul nu lucrează...

Și, desigur, pentru că este și instituția supremă a țărișoarei și cea de-a doua cea mai mare clădire din lume, există și un motiv temeinic pentru asta: se sărbătorește Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Contextul e simplu, iar situația destul de gravă: săptămâna trecută, parlamentarii UDMR au propus să nu se lucreze luni, că ei merg să sărbătorească 15 martie prin circumscripțiile electorale. Coaliția de guvernare PNL-USR-UDMR, secondată discret de PSD, a zis că bine, fie. Și-așa s-a luat pauză nu numai de la serviciu, ci și de la memoria zecilor de mii de români uciși de armata maghiară, a sutelor de sate incendiate, na, după cum era moda vremii...

Lăsând hazul de necaz deoparte, să oprești activitatea celei mai importante instituții a României, Parlamentul, nu pentru a comemora românii uciși în acele zile, ci pentru a da ocazia urmașilor criminalilor să facă party pe tema asta, mi se pare incredibil!

Altfel, pentru cine nu știe, nu 15 martie e ziua națională a Ungariei, ci 20 august. Și mai e o chestie: în 2017, 15 martie a picat într-o zi de post, miercurea, și a lucrat toată lumea...

Un fel de bună dimineața!”, a scris Dan Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.

Începând din anul 1991, Ungaria are trei sărbători naționale: pe data de 20 august este sărbătorită Ziua Națională – sărbătoarea Sfântului Rege Ștefan I, întemeietorul Regatului Ungariei; Ziua maghiarilor de Pretutindeni, pe 15 martie, și Revoluția din 1956, comemorată pe data de 23 octombrie.

 

Foto: Facebook/ Dan Rădulescu

Back To Top