Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Ucraina nu duce lipsă de tehnică și armament și stocurile sale vor fi recompletate, dar suferă la capitolul soldați

Ucraina va primi o parte din ajutorul votat și promis de Statele Unite. Întrebarea este dacă va mai putea rezista până când ajutorul va conta.

Ajutorul de 61 de miliarde

În aprilie, Camera Reprezentanților a adoptat pachetul de ajutor rezervat Ucrainei în valoare de 60,7 miliarde de dolari. Ucrainenii au răsuflat usurați, deoarece cantități substanțiale de armament și bani vor ajunge în țara lor în lunile următoare.

Cea mai mare sumă (23 miliarde $) din cadrul acestui ajutor se va întoarce însă în industria americană, pentru înnoirea și modernizarea stocului de armament din depozitele proprii, în compensație pentru tehnica și muniția veche ce va fi livrată ucrainenilor.

14 miliarde $ vor fi folosiți pentru „Asistența de Securitate“ prin care Pentagonul va cumpăra armament pentru Ucraina direct de la contractorii americani, pentru a scurta timpii de decizie.

11 miliarde $ vor fi folosiți pentru suportul unor operațiuni militare ale forțelor americane în regiune și pentru instrucția și creșterea capabilităților ucrainene și împărțirea de informații militare cu partea ucraineană.

8 miliarde $ vor reprezenta asistență non-militară (salarii și pensii) pentru sistemul social al Ucrainei.

Restul de bani vor reprezenta cheltuieli administrative.

O mare parte din bani se intorc în industria și în operațiunile americane în Estul Europei, ucrainenii urmând să primeasca tehnică de luptă și armament deja existente din stocurile Departamentului Apărării ale Statelor Unite.

Al doilea ajutor de 6 miliarde

Pe 26 aprilie, Lloyd Austin, secretarul Apărării, a anunțat executivul american este pregătit să acorde Ucrainei un nou ajutor militar 6 miliarde $.

Austin a precizat că ajutorul va fi acordat pe termen lung și va permite Pentagonului să cumpere mai rapid echipament militar pentru partea ucraineană. Austin a și precizat că ajutorul va include . interceptoare Patriot, sisteme antiaeriene NASAM, sisteme anti-dronă; muniție de artilerie și muniție pentru sistemele sol-sol Himars; drone Switchblade și Puma; muniție aer-sol (bombe cu ghidaj și rachete neghidate pentru aviație); mentenanță și logistică.

Cu ocazia acestui anunț, șeful Statului Major Integrat al Pentagonului, generalul C.Q. Brown, a sugerat ca „ucrainenii să raționalizeze uzul muniției în timp“ până se concretizează ajutorul american doarece „fabricarea armamentului necesită timp, câteva luni, cel puțin“.

Ajutorul american de până acum s-a ridicat la valoarea de 74,3 miliarde $, în perioada 2022- martie 2024 , deci fără cei 61 de miliarde $ acordați pe 20 aprilie.  

Împrumutul european de 50 miliarde

Comisia Europeană a inițiat la începutul acestui an procedura de alocare a unor fonduri comunitare destinate sprijinirii Ucrainei, în valoare de 50 de miliarde €. Ajutorul se va extinde pe o perioada de 3 ani, din care 33 de miliarde € reprezintă imprumuturi garantate. Alte 17 miliarde € reprezintă sprijin nerambursabil care va fi acordat în mai multe tranșe până în 2027.

Colectă de sisteme Patriot pentru Ucraina

Secretarul NATO, Jens Stoltenberg, face apeluri insistente către țările NATO să-și doneze sistemele  Patriot ucrainenilor care au sau aveau doar 7 sisteme.

Este vorba doar de șapte state NATO care dețin astfel de sisteme (Polonia, Germania, Grecia, Olanda, Suedia, Spania și România).

Grecia și Spania au refuzat decocamdată insistențele americanilor, Germania a donat doar 3 sisteme din 12, iar Polonia are doar 3 sisteme. Autoritățile românești au anunțat deja că vor dona unul din cele 3 sisteme Patriot.

Ucraina mai are timp să reziste?

Jack Sullivan, consilierul pe probleme de Securitate Națională al președintelui american, a afirmat că ajutorul de 61 de miliarde $ va ajuta Ucraina să-și organizeze ofensiva de eliberare în 2025. Mai puțin visători au fost oficialii ucraineni care au replicat că „speră“ doar să poată întoarce sorții războiului.  

În ciuda declarațiilor sforăitoare și „optimiste“, problema Ucrainei este a unei persoane care este forțată să stea cu capul sub apă cu toate echipamentele de salvare la dispoziție.

Ucraina nu duce lipsă de tehnică și armament și stocurile sale vor fi recompletate, dar suferă la capitolul soldați, care sunt tot mai puțini, tot mai obosiți și demotivați.

Ucraina va primi prin iunie numai 6 avioane de vânătoare F-16 din 45 de aparate solicitate statelor NATO, deci nici vorbă să-și protejeze spațiul aerian și nici să organizeze o ofensivă nouă.

Sunt soldați care luptă de peste doi ani pe front fără a se întrezări lăsarea la vatră. Foarte mulți au vârste cuprinse între 35-50 de ani, astfel că media de vârstă a militarilor ucraineni este de 43 de ani. Era firesc că în condiții de stres prelungit, de lipsa perspectivei întoarcerii la familii, unii dintre ei să clacheze psihic.

Sunt numeroase cazuri în care, fără muniție, ajutor medical și alimente, grupuri de soldați (la nivel de pluton) s-au predat la inamic, altele s-au retras de pe poziții fără ordin sau chiar s-au revoltat și nu și-au mai îndeplinit misiunile. Și în rândul rușilor se petrece același fenomen, dar rușii își permit să facă rotație de trupe mai des decât ucrainenii.

Un armistițiu - soluția de avarie și de respiro

Este un război pe care nimeni nu-l poate câștiga categoric. Lăsăm deoparte poveștile de presă alarmiste cu rușii care atacă mâine Polonia, țările baltice sau Republica Moldova.

Rușii nu pot spera decât maxim să se apropie de Harkov, iar ucrainenii speră doar să-și stabilizeze pozițiile.

Singura posibilitate realistă, în avantajul ucrainenilor, este să să ajungă la un armistițiu temporar cu rușii, timp în care pot să-și odihnească trupele să facă o nouă mobilizare și să pregătească o ofensivă.

CITEȘTE ȘI: VIOLETA STRATAN ILBASMIŞ, JURNALIST: „TURCIA ESTE O ȚARĂ CU PUTERI LIMITATE, DAR CU VISE ȘI ASPIRAȚII NELIMITATE”

Back To Top