Categorie: Pamflet

Românul este primitor, paşnic, muncitor şi nu în ultimul rând, corect. Alegerile de duminică au arătat toate aceste calităţi ale neamului românesc cu vârf şi îndesat. Astfel că, mai mulţi primari au primit câţiva pumni paşnici în figură, câteva tradiţionale urări de morţi şi mame, iar electoratul acesta mioritic, care se are ca frate cu frate vitreg, şi-a mardid pumni în scăfârlie şi alte asemenea mişcări sportive mobilizatoare, de revigorare a spiritului politic. Rezultatul a apărut, fireşte: Mircea Geoană a reuşit, şi în Prahova, un rezultat peste aşteptările multora. Probabil că grupul de interlopi din Ploieşti care nu beau vodca decât cu lămâie va ieşi la mobilizarea electoratului din turul doi direct cu AG-ul şi cu sabia la brâu. Halal social-democraţie, halal să ne fie, fraţilor!

Cu gunoiul sub preş

Din cauza lipsei solicitărilor de finanţare europeană pentru reabilitarea siturilor poluate, acest domeniu de finanţare va fi retras. Lipsei de interes pentru depunerea de dosare - cică - ar fi dată de faptul ca nivelul cofinanţării necesare din partea solicitantilor este mai mare de 25% din valoarea totala a proiectelor. Tot lehamite li s-a făcut şi patronilor faţă de astfel de fonduri. Au plecat înapoi, la U.E., aproximativ 30 de milioane de euro pentru Regiunea Sud Muntenia. Cică a fost un dezinteres general, atât din partea firmelor, dar şi a parcurilor industriale. Staţi că dacă vine pesedul la guvernare, prahovenii vor asista la noua minune a ecologiei: împrăştierea piritei în atmosferă cu ajutorul eolienelor lui Don Mircea Cosma.

A fugit de dracul - Maternitatea Ploieşti - şi a dat de tac-su (la Bucureşti)

Un bebeluş în vârstă de trei zile a fost uitat în incubator de o asistentă care, probabil, rămăsese în urmă cu pilitul unghiilor. Copilul a ajuns la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu arsuri grave pe corp. Violeta Dragomir, mama copilului, a plecat să nască la Bucureşti în speranţa că va primi îngrijire medicală mai bună. "Dacă ştiam ce se va întâmpla năşteam acasă", a spus femeia plângând. Fugise de hruba numită Maternitatea Ploieşti şi a nimerit din lac în puţ!

Dacă au „brand”, le mai trebuie şi carte?

La Băicoi, aproximativ 150 de elevi s-au întrecut la primul concursul interjudeţean de skandenberg organizat în Prahova. Invitaţi speciali au fost campionul mondial Ion Oncescu şi un alt colos al acestui sport, Radu Valahu. Să vedem ce profi se mai pun, acum, cu cei 150?!

Luni 16 noiembrie - când ploieştenii au rămas fără primar

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a simţit., şi el, pe pielea sa, cât de cumplită poate să fie ziua de luni! A fost nevoit să intre în concediu fără plată, timp de patru zile. Ceilalţi angajaţi ai primăriei au „ de ales” între scurtarea timpului de lucru la şase ore pe zi sau să stea acasă câte patru zile în lunile noiembrie şi în decembrie.

Veste bună. Pentru infractori!

Criza loveşte fără milă. Chiar şi în poliţişti. Aplicarea legii privind reducerea cheltuielilor cu salarizarea bugetarilor în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice naşte aberaţii, cum ar fi, de exemplu, închiderea posturilor de poliţie care au un singur lucrător! Ne putem pune, cu această ocazie, o întrebare justificată: câinele care se ocupa cu cititul rămâne şi el fără serviciu?

Credeaţi că dacă-i luni, ne lipseşte Don Mircea Cosma? Nu!

Consiliul Judeţean Prahova va acorda, în luna decembrie, 100.000 de lei pentru Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Ploieşti. Moş Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova a inspectat modul în care se derulează lucrările la lăcaşul de cult şi, darnic fiind, a miluit Catedrala cu 100.000 de lei. Probabil că ar fi dat şi mai mult, dar n-avea mărunt la el...

Dar din dar se face rai!

Auziţi poveşti halucinante cu funcţionari? Aţi dat, cândva, peste un funcţionar care se purta cu dumneavoastră de parcă ar fi halit un snop de urzici sau o roabă de lămâi? Ei bine, nu-s toţi aşa! Iată că, de lunea trecută, impresionaţi de poveştile persoanelor găzduite în adăpostul de la Valea Plopului, funcţionarii din Primăria Ploieşti au început să strângă ajutoare pe care să le ofere, de Sfântul Nicolae, copiilor şi mamelor de acolo. Bravo!

Mango-ii şi Kiwi-arii s-or face la anul?

Pentru prima oară, în ultimii 10 ani, doar 60% din suprafaţa agricolă a Prahovei a fost însămânţată cu grâu, orz, orzoaică şi rapiţă. Dar şi aceste lucrări au fost făcute cu întârziere. Aşa că producţia de grâu de anul viitor este compromisă, în acest moment, în proporţie de 50%. Păi or fi trecut oamenii la cultivat de banani, kiwi sau berberis buxifolia! Astea le plantezi o singură dată, apoi te duci la ele ca la prunii de pe deal! 

Marţi 17 noiembrie - Pinguinul de Lapoş

Este nerecunoscut ştiinţific. N-are pene. Şi nici măcar cioc! Seamănă leit cu un copil de şcoală, dar nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe. Este o specie neclasificată ştiinţific. Are ceva de urs polar, dar şi din focă, inclusiv din morsă. Unii ar considera că ar fi mai degrabă eschimoşi, dar alţii spun că nici vorbă de aşa ceva! Că nu are cum să ajungă prin Prahova, chiar în Lapoş asemenea vieţuitoare. Cei 119 copii de la şcoala din Lapoş tremură de frig în clase. În schimb, s-au găsit fonduri pentru montarea de camere video! Mare edil aveţi, băi, fraţilor!

Miercuri 18 noiembrie - sau cum şpaga-i de valoare

Tare greu şi cu şpaga pe lumea asta. Fiind criză, şpaga a devenit foarte rară. Liviu Dumitru şi Dumitru Bălăceanu, cei doi agenţi de la Rutieră, care au fost arestaţi în vara acestui an, pentru luare de mită, au fost puşi în libertate. Şi ce este deosebit în asta? Păi nimic! Presa spune cum că cei doi ar fi recunoscut c-au luat şpaga, au returnat banii, iar ca să arate că-s băieţi de comitet, chiar ar fi dat şi niscaiva informaţii despre colegi de-ai lor care ar mai fi luat, pe vremuri (că acum, unul, de sămânţă măcar, nu mai pune botul!) ar fi fost implicaţi în acte despre care unii ar spune că ar fi corupţie. Cei care au mai spus una alta, la beţie, pe la amante, dar mai ales pe la telefon, pot să se pregătească. La Parchet, cică, s-ar asigura nişte cămăruţe izolate fonic. Numai bune pntru audiţii! Iar pentru alungarea plictiselii, se asezonează totul cu micuţe declaraţii şi, puţin, un vârf de pagină doar, de subsemnatul....

Patru plus trei fac opt!

Mare lucru şi cu dăscălimea prahoveană! Plini de zel, de elan muncitoresc, au decis că trebuie să pună umărul la salavarea ţării din ghearele crizei! Cum în noiembrie şi decembrie domniile lor ar fi trebuit să-ţi dea obolul către ţară prin acceptarea a opt zile de concediu fără plată, iată că floarea ceva vestită a găsit soluţia salvatoare! Dacă tot vor sta acasă opt zile... de că să nu le folosească?! Cele mai importante sindicate din învăţământul prahovean au hotărât să îngheţe cursurile timp de şapte zile, până la sfârşitul acestui an! Ei zic - către ziarişti - că ar recurge la asemenea forme de „protest” faţă măsura de reducere a cheltuielilor bugetare a guvernului. Păi la cele şapte zile, cine se mai uită la încă una?! Uite aşa e face că toată lumea va fi fericită! Guvernul nu va da un sfanţ, profersorii şi-au ostoit setea de trânte cu guvernanţii, iar sindicaliştii vor bifa încă o „acţiune”! Că a fost, sau ba, de succes, ce mai contează. A fost şi gata!

Clorofobul ştie? Dacă ştie de ce nu intervine? Dacă nu ştie... ce rău a ajuns!

Ploieştenii au avut mulţi primari. Unii mai buni, alţii mai puţin. Unii beau de stingeau şi plecau cu trăsura, başca droaia de lăutari, după domniile lor, prin oraş. Dar făceau şi treaba pentru care au fost aleşi! Alţii au pus drujbele şi topoarele pe tot ce era verde! Nu, bă, nesimţiţilor nu facem vorbire despre hârtiile cu aceaşi culoare, ci chiar despre spaţiul verde! Iată că, acum, ceva se mişcă. Pe centura de est a Ploieştiului vor fi plantaţi, până la sfârşitul acestei luni, 50.000 de puieţi de stejar, frasin şi paltin, suprafaţa împădurită fiind de aproape zece hectare. Acuma ceva tot este neclar. Emil, pentru prieteni, Calotă - pentru colegii de partid şi nea Nicu Văcăroiu - n-o fi fost la şedinţa e CL când s-a votat aşa ceva? Păi ce mândreţe de mall-uri ar fi edificat domnia sa prin acele hâgiuri pline cu stejăriş, frăsiniş şi... păltiniş! Ceva verde ar fi răms... dar nu pentru urbe!

E foame de bani, „băeţi”

Poate nu ştiaţi că pe lumea asta există şi SC Hidro Prahova. Un fel de Club mai select, dar există. „Firma” are niscaiva daraveri cu bănuţii - ca mai toţi ceilalţi dealtminteri - dar cum unii de pe acolo s-au nărăvit la fluturaşii cât mai înfoiaţi au anunţat că aşa nu e mai poate! Vin unii şi ciuruiesc asfaltul de prin comune, satele şi oraşele judeţului iar „firma” nu se alege nici măcar cu gaura de la covrig?! Aşa că au dat sfoară-n-ţară că „firma” este „abilitată” să execute lucrări de reparaţii ale reţelelor publice de alimentare cu apă şi canalizare

Joi 19 noiembrie sau cine a pus iepurele pe clanţă?! 

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au organizat joi o acţiune mai de soi. Ei l-au depistat pe B. Mihai, de 37 de ani, din Târgşorul Vechi, care se afla în apropierea unui autoturism de teren. În autoturism a fost găsită o armă de tir echipată cu lunetă de ochire şi 38 de cartuşe pe care vânătorul le deţinea legal. În interiorul autoturismului au mai fost găsiţi şi cinci iepuri de câmp împuşcaţi. În timpul audierilor, B. Mihai a recunoscut că folosise arma ca să vâneze cei cinci iepuri. Cercetările sunt continuate faţă de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, arma, muniţia aferentă şi cei cinci iepuri fiind ridicate de către autorităţi. Să vedeţi prin ce interogatorii vor trece sărmani iepuraşi! Jupuiţi, puşi pe grătare... ce mai, inchiziţie nu alta!

Nea Mircea, Replicatorul atacă! Bombele din globuleţe

Credeaţi că nea Mircea este mut? Că nu are un cuvânt de spus? Abia ce au auzit ceva de rău despre PSD că a sărit precum puricele din poveste. Cum care purice? Cel potcovit cu nouă ocale de oţel! "Interlopii sunt în curtea celor de la PDL, care ne-au murdărit afişele cu Mircea Geoană, unul dintre ele fiind chiar pe blocul unde locuiesc. Azi noapte au pus vopsea în globuri pentru pomul de Crăciun şi le-au aruncat în banner”, a declarat Mircea Cosma. Bine că nu au aruncat cu sarmale, caltaboşi sau piftie! Sau cu găleţi pline cu salam, aşa cum a dat PSD-ul la Comarnic către populaţie, nu-i aşa, Don Mircea?

Or filma şi la nunţi? Da?! Mai ieftin, sau moca?!

Aveam să aflăm că în ziua alegerilor, Poliţia Rutieră Prahova a organizat 16 filtre pentru descurajarea turismului electoral. Autocarele au fost filmate pentru a se putea face verificări în urma unor sesizări de fraudă electorală. Să vedem dacă vor fi „prins” şi „furatul miresei”! Recompensa oricum nu mai contează. Acum!

Tot cu filmări. Dar prin şcoli

Ca să nu le mai zornăie mărunţişul prin buzunare ori să le sară sendvişul din rucsac elevilor, la Ploieşti a fost anunţată inaugurarea primului - din cele şase - dispecerate de monitorizare video a unităţilor de învăţământ din Ploieşti. „Deschiderea” se va face cu un centru amenajat în incinta Colegiului Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti. de unde vor fi supravegheate zece şcoli din centrul oraşului. Arondarea şcolilor la dispecerate se va face în funcţie de amplasarea lor şi corelat cu aria de activitate a celor şase secţii de poliţie existente. Dacă vor mai filma şi ceva elevi care învaţă tot o să fie bine.

Vineri 20 noiembrie - sau ce butelie am fost eu odată! 

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor şi comisarii OPC au descoperit marea fraudă. Epocală, universală. Mama Crizei mondiale! În urma unui control la o societate comercială din Ploieşti, 500 de butelii gata de a fi comercializate, cu 40 de lei bucata. Toate buteliile au fost confiscate. Poliţiştii spun că societatea comercială ploieşteană a încărcat cu GPL butelii care erau marcate cu numele unor firme consacrate în domeniu şi că nu corespundeau din punct de vedere al normelor ISCIR, valabilitatea lor fiind cu mult depăşită. Pentru asta l-au amendat pe patronul firmei cu 50.000 de lei, iar ca bonus i-au mai întocmit şi un dosar. Penal! Patronul, la rândul său, spune că totul este o mascaradă şi că a fost amendat pe nedrept. „Noi suntem pe piaţă de şase luni de zile. Suntem autorizaţi să încărcăm butelii. Avem toate avizele în regulă”. Păi ce ştia el? Dacă nici Poliţia nu se pricepe la butelii ce mai conta faptul că, la ţară, unii ştiu că „butelia ţi-o dă partidul”. Cu ea te naşti şi cu ea mori! Că o fi ea ciur, sită, ruginită, şvaiţer ce mai mai contează?! Dacă zice „organu” că nu-i bună... poţi să le iei de ROMAG, din reactorul de la Cernavodă, de la NASA şi tot degeaba!

Dacă nu ai J.B. în şcoală, cum să nu te iei de fumat?

Exasperată de numărul mare al celor care fumează în WC-urile Colegiului Naţional Mihai Viteazu, conducerea instituţiei de învăţământ a hotărât să permită fumatul în aer liber. Salariile sunt tot mai mici, banul de merţan - de la babaci - nu mai vine, cum venea el odinioară, ţoalele - alea cumpărate week-end-ul trecut, de la GAP, sunt învechite şi să te tot duci la liceu, tot cu Armani-ul, Gucci-ul şi Lacoste-ul de luna trecută?! Păi cum să nu fumezi ca un turc? Bine că se pot abţine în timpul orelor! Este şi ceva mai greu. Nu prea poţi să ţii sticla de J.B. într-o mână, stiloul Parker în aialaltă - vedeţi ce viaţă grea au sărmanii! Cum să nu te apuci de tabace?

Ai dosar penal, eşti tare!

Abia ce a fost mazilit prin avansare fostul comandant al poliţiştilor prahoveni, Iulian Bach şi aflăm că fiul său este cercetat penal. Este vorba de dosarul nr 377 din 2008. Florin Mădălin Bach este acuzat de: fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la comiterea infracţiunii de înşelăciune. În luna decembrie a anului 2005, Bach junior ar fi înmânat unor cetăţeni cercetaţi şi ei de procurori, două adeverinţe şi două contracte de muncă pentru obţinerea unor credite de la BCR. Prin actele falsificate solicitanţii de credite au obţinut statutul de angajaţi ai Distrigaz Sud, sucursala Ploieşti. Mădălin Bach a mai făcut obiectul unui scandal de presă, acum doi ani, când Gheorghe Stanciu l-a acuzat pe fiului fostului comandant al IJP Prahova ca l-ar fi înşelat cu suma de 7.700 de euro, contravaloarea unei maşini pe care Bach junior a refuzat să o achite, deşi a semnat cu Gheoghe Stanciu un contract de vânzare-cumpărare autentificat la notar printr-un contract de împrumut. Abia după scandalul din presă Stanciu şi-a recuperat banii şi a renunţat la plângerea penală.

Nu, Vosganianu, ci nea Mircea a băgat gazu' metanu' 

Văzurăţi verilor, zilele trecute, care nu avuserăţi nimic de făcut, şi aţi belit ochii la televizoare?! Unul, Varujan Vosganian a spus, la Gurgiu, nu despre câinii din port, că ar fi devenit o legendă locală! Zicea, el, Vosganianu', că prin urbea aia - în care are câini sunt folosiţi în loc de ceasuri - ar circula o legendă: „Să trăiască Vosganianu' că ne-a adus gazu' metanu'!” Ei na, uite că şi la Târgşorul Nou, sat component al comunei Ariceştii Rahtivani, a fost inaugurată reţeaua de aducţiune a gazelor naturale. Lucrare a fost începută în anul 2004. Şi ce? Acum suntem la final de an 2009?! Păi, voi credeţi că 2,75 km de aducţiune a gazelor se face, aşa, peste noapte? Dacă nu se ducea nea Mircea să mai taie o panglică nici acum n-aveau ariceştenii gaze! Naturale şi nu la stomace! 

Omul bun şi pomul copt fac rachiul bun!

Grijuliu tare este preşedinte CJ Prahova. Uite că nu-i zicem pe nume lui Mircea Cosma - să vedem cât de tare se supără! Am aflat că gata cu setea şi restriştea! În două localităţi situate pe "Drumul Fructelor" a început plantarea de pomi fructiferi. Moooamă, dar cine a avut o idee aşa de tare? Păi cine altcineva decât unicul M.C.?! Nu Mihai Ciobanu, ci Mircea Cosma! Preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova! La Drajna şi la Starchiojd, cică, fiind situate în zona colinară, producţia de fructe ar putea să conducă la revigorarea, în timp, a economiei celor două comune.În cât timp nu am mai aflat. Dar ce mai contează asta acum? Vrea M.C. să se planteze pomi? Se face! Iar după 2-3 glastre de răchie, gâlgâite pe nerăsuflate, cum să nu vezi viaţa-n roz? 

Cotizanţi sau nu, PSD-işti sau nu, tot au fost uşuiţi

În localitatile cu primari care sunt membri ai social-democraţilor au fost înlocuiţi toţi preşedinţii de secţii de votare propuşi de edili. Reprezentanţii PSD - nu mai întrebaţi cine, că tot despre Mircea Cosma zicem - au solicitat, printr-o contestaţie depusă la Biroul Electoral Judeţean Prahova, repetarea tragerii la sorţi a conducerilor secţiilor de votare aflate pe raza a 17 localităţi din judeţ sub motivarea de: "încălcare a dispoziţiilor legale în sensul că preşedinţii şi locţiitorii acestora nu pot avea apartenenţă politică". Eeee, apartenţa politică nu-i deloc vizibilă dacă plăteşti cotizaţia umăr la umăr cu nea Mircea!

Savu ştie!

Senatorul Daniel Savu (PSD) a declarat că a fost informat (aoleu!) despre faptul că, dintre cele 13 dosare penale întocmite de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, cu ocazia alegerilor europarlamentare, patru nu au fost finalizate nici azi. Ei şi? Credea cineva că trebuiau finalizate? Păi nu vor fi alegeri şi peste 4 - 8 - 12 sau 120 de ani?!

Sâmbătă 21 noiembrie şi „operatorii” în bleu jandarm

Li s-a stricat de tot week-end-ul poliţailor. Politiştii si jandarmii băteau toba că vor organiza 16 filtre pe căile principale de acces în judeţ. Aceste filtre ar fi trebuit să fie echipate cu camere video care urmau să filmeze autocarele cu „turişti electoral”. Frecţie! Poliţiştii au recunoscut că, în mare parte, „acţiunea” are doar caracter de prevenire, deoarece, în practică, nu poţi controla toate autobuzele şi toţi călătorii. Mai mult, luat de valul declaraţiilor, un poliţist o spune pe şleau: „Dacă noi constatăm o astfel de faptă nu putem reţine ocupanţii unui autocar şi nu putem bloca actul de votare în secţia respectivă". Măcar s-au ales cu o filmare de la „eveniment”!

Cu pelerina-n cap, dar şi cu burta plină

Ce dacă a fost sâmbătă?! În jurul prânzului, la o biserică din comuna Bucov s-au împărţit pachete cu alimente, din partea primarului PNL al localităţii, deşi nu s-a sărbătorit niciun hram sau sărbătoare religioasă. Tot sâmbătă, La Slănic, în cartierul Prăjani, au fost împărţite pelerine de ploaie. Mare domn şi edilul respectiv! Păi pe praful ăsta să-ţi laşi concetăţenii să stea aşa... ca nişte curci plouate?!

Cosa nostra este Geoană preşedinte

Deranjat de mecla primarului din Lipăneşti, un interlop dintr-o grupare paramilitară care a activat în tot judeţul duminică s-a gândit să-i facă omului un lifting pentru simplul fapt că i-a apărut în cale. Astfel că, edilul din Lipăneşti, Robert Nica, a aflat că democraţia costă. Costă dentistul, avocaţi şi o sperietură soră cu moartea. Nu pronunţăm aceste cuvinte la întâmplare, omul chiar fiind ameninţat că are un gât suficient de proeminent încât să fie tăiat. Sperăm ca Poliţia să-şi facă meseria. Şi Parchetul. Cât despre acţiunea gherilelor PSd din prahova, revenim cu date într-o ediţie viitoare.

Back To Top