Categorie: Pamflet

Buşteni este Savin. Emanoil - pentru cei, câţiva, care-i sunt în graţii. Un primar prea mare pentru un oraş aşa de mic şi de.. era să spun prăpădit, dar buştenarii n-au nici o vină că l-au proţăpit pe Savin în fruntea lor. Care-i băiat bun. Dar, de acuma, gata cu joaca. Mai ales pe la Buşteni! Aleşii locali, ai buştenarilor, au prevăzut o serie de amenzi, începând din luna februarie. 

Prea mare era dezmăţul şi prea semăna oraşul cu o imensă ţigănie! Mai ales în cazul celor care utilizează ATV-urile, scuterele sau un alt mijloc de alunecare în afară de schiuri, snowboard-uri şi skiboard-uri pe pârtia Kalinderu. Aleşii poporului, din Buşteni desigur, au decis că pe pârtie este interzis accesul cu ATV-urile, scuterele ori bicicletele ca să nu zicem de sacul de plastic, capacul de WC şi mai ales sania! Care, ştiut este, distrug, rad, rup, ard, topesc pârtia! Amenda în acest caz este cuprinsă între 100 -500 de lei pentru persoanele fizice şi cele juridice, că şi astea fac năzbâtii pe Kalinderu! Persoanele astea juridice, fiind mai cu dare de mână (sau pungă?) vor fi obligate să scoată, din cont că n-or avea buzunare şi astea?!) 500 - 1.000 de lei dacă vor fi descoperite că-şi fac de cap pe numita pârtie! 


Că aşa singurică, şi neajutorată, pârtia nu poate să mai fie lăsată pe mâna vandalilor! Iar acei piraţi, crema evazioniştilor de la bugetul local, care te aşteaptă la gară cu cheia în mână vor avea de suferit. Cumplit. Aşa că să nu vă pună obejdea să fluturaţi, scuturaţi, agitaţi, zornăiţi fro cheie în oraşul lui Savin că aţi belit-o! De acum edilii au decis: Stop racolărilor! Iar, de anul acesta, adio la grătare d-un hectar şi picnicuri! 

Savin şi mai ales CL său, din dotare, au înghiţit prea mult fum de pastramă, mici, cârnaţi de Pleşcoi, sau şuci ori cefe afumate pe grătare! Aşa nu se mai putea. D-aia au decis că sunt contravenţii organizarea de campări sau picnicuri în alte zone decât cele special amenajate în acest scop. Iar pentru că larma elevilor de la şcoală era asurzitoare, de acuma, şcoala va fi... mormânt! Nu-i vor îngropa pe elevi, dar vor aduce bani grei de acasă dacă provoacă: „tulburarea, fără motive întemeiate, a liniştii din timpul desfăşurării cursurilor şcolare şi a activităţilor extraşcolare, prin producerea de strigăte, zgomote, larmă sau prin folosirea oricăror mijloace de natură să perturbe buna desfăşurare a procesului... sau introduce "ori distribuite materiale cu caracter obscen sau pornografic, ori dacă sunt acostate cadrele didactice sau elevii în scop de intimidare sau şicanare...”. 

Noi găsim normale aceste măsuri, mai ales acelea cu racolatul turiştilor. Păi, vroiaţi să rămână Savin fără clienţi la hotelul lui din Buşteni, băi, nesimţiţilor care oferiţi gazdă la preţuri mai mici decât dom' primare?!

Back To Top