Categorie: Pamflet

În mod ciudat, săptămâna trecută a început tot cu ziua de luni. Adică prost! Nea Mircea, sărmanul de el, ce ne oferă niscaiva raze – palide ce-i drept – de speranţe, că Vlăduţ n-a tras never pe nas şi nici nu şi-a ciuruit venele prin cele cluburi deocheate… În rest, ar fi fost bine dacă n-ar fi fost aşa de rău! Greve leşinate, proteste – anunţate ca fiind îmbârzoiate rău de tot – au avut o finalizare precoce - şi cu mult înainte de a-şi arăta potenţa şi putirinţa. C-aşa-i pe la noi: ţupa-ţupa Văsălii… ţine-o bine măi Dumii…” ca să n-o mai zicem p-aia cu pinguinul…

Şofer la minister m-aş duce…

Săptămâna trecută a aflat că un manager de spital prahovean câştigă mai puţin decât şoferul Ministrului Sănătăţii. Chestie de facultăţi, de orientare şi, mai ales – ca între bărbaţi vorbim acum –, să ştii când să te opreşti.

Ăia, actori de Oscar… dacă s-o acorda aşa ceva pentru clasa politică
Angajaţii Teatrului „Toma Caragiu” au protestat timp de două ore în faţa instituţiei, în semn de solidaritate faţă de ceilalţi bugetari. Actorii cred că măsurile anunţate de guvernul Boc vor îngropa cultura. Salariaţii Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti s-au înarmat cu pancarte pe care era scris mesajul "Jos Guvernul!". Habar n-au sărmanii actori că de fapt pe la Guvern sunt nişte actori cum n-a văzut niciodată Oscarul! Care ne dau lecţii, zi de zi! De actorie, desigur!

Norocul, ca şi paguba, nu-i pentru toată lumea!

Din cauza precipitaţiilor căzute în zona oraşului Comarnic, pe D.J. 101 S (Comarnic - Secăria), la km.1+300, partea carosabilă s-a scufundat cu aproximativ 30-40 cm pe o porţiune de aproximativ 15 metri. Totodată, în această zonă au apărut crăpături în covorul asfaltic, cu o adâncime de aproximativ 40-50 cm. Ştiu câţiva primari care bat mătănii să le cadă-n meclă un pocinog ca acesta. Mai au vile de terminat, case de ridicat, afaceri de dezvoltat…

Uite greva nu e greva sau cum face românul grevă? Muncind!

Facem ce facem şi totul iese ca la noi: prost! De exemplu, grevele de zilele trecute sau Marea Grevă Generală. Care n-a fost nici mare şi nici atât de generală pe cât anunţau şi sperau unii, mai ales politicieni, dar nici atât de mare pe cât sperau burghejii, pardon, liderii unor sindicate. În Prahova, în administraţia publică, lucrurile nu au fost diferite. Unii au fost în grevă, alţii nu. Angajaţii Direcţiei Judeţene de Finanţe Prahova au fost în grevă, dar la Direcţia Locală de Finanţe Ploieşti s-a lucrat conform unei zile normale.

Profesorii prahoveni au făcut şi ei grevă. Tot la muncă

Profesorii prahoveni nu sunt, nici ei, aşa uniţi în cadrul acţiunilor de luptă. Mai ales cea sindicală. Majoritatea cadrelor didactice au semnat că vor face grevă pe termen nelimitat, dar s-au răzgândit şi s-au prezentat la ore. Ca urmare, cea de-a treia probă a bacalaureatului nu a fost afectată. Se crede că nimeni nu a recitit celebra lecţie de istorie în care Vasile Roaită a murit în timp ce trăgea sirena. Iar sirena lui Roaită n-a avut nimic împotrivă!

Nici aşa, nici altminteri, dar tot la Tribunal

Greva bugetarilor a trecut ca o boare şi prin instanţele de judecată din Prahova. La Tribunalul Prahova şi Judecătoria Ploieşti programul cu publicul a fost redus, iar in instanţe nu s-au strigat toate dosarele. Grefierii au protestat, în semn de solidaritate cu  dragii lor colegi din sistemul bugetar. Iar magistraţii nu se puteau coborî până într-acolo încât să-şi folosească guriţele din dotare pentru… a striga dosarele aflate pe rol.

Vampirul şi DIICOT-ul

Procurorii din cadrul DIICOT Ploieşti, însoţiţi de zeci de poliţişti şi jandarmi, au descins în şase locaţii din Prahova. Anchetatorii aveau informaţii că pot să decopere capii unei reţele de proxenetism, dar şi pe tinerele exploatate sexual. În urma descinderilor, 30 de persoane au fost aduse la sediul Parchetului, pentru audieri, iar procurorii au pus sechestru pe şapte autoturisme de lux şi trei imobile. Vasile Constantin, zis Vampirul, are 39 de ani, este din comuna Cocorăştii Colţ şi este considerat a fi liderul reţelei. Se pare că afacerea a fost pusă pe roate în anul 2006. Anchetatorii spun că peste 20 de tinere, printre care şi minore, au fost obligate să practice prostituţia. A fost estimată şi “valoarea” prestaţiilor executate de “fete”: proxenetul ar fi reuşit să obţină cel puţin 250.000 de euro. Vampiru’ ăsta a devenit mare vedetă de presă, după ce şi-a umflat muşchii în faţa redacţiei televiziunii Prahova TV, unde a ameninţat lumea. După ce au murit toţi duşmanii de oftică când au văzut ce şmecher e peştele ăsta tupeist, carasul Cristi a fost arestat ca ultimul ciorditor ce e el, pă persoană fizică, vorba altui şmenar.

Cum faci mulţi şefi din puţin nu mai la PC reuşeşti

Organizaţia Judeţeană Prahova a PC şi-a desemnat, prin vot, liderii. La conferinţa de alegeri, la Ploieşti, unde a fost prezent şi liderul naţional al partidului, Daniel Constantin, a fost aleasă, după cinci luni de interimat, conducerea organizaţiei judeţene a conservatorilor prahoveni. Inclusiv noul preşedinte al PC-ului prahovean, Laurenţiu Rebega. Fiindcă au fost multe funcţii, se pare că au ajuns pentru toată lumea. Toată lumea din partid, desigur!

Hilara Hillary…

Hillary Clinton a zis: “Suntem decişi să lucrăm la ridicarea vizelor pentru români, dar cerinţele Congresului trebuie respectate”. Ce mai contează dacă românii sunt trataţi  cu indiferenţă şi au nevoie de tone de hârtii ca să obţină vizele pentru a vizita pe Unchiul Sam… Bine că Hillary se face că lucrează…

Nici UE nu-l iubeşte pe Vlădescu?!

Unele dintre măsurile de combatere a evaziunii fiscale adoptate de Guvern riscă să fie respinse de Comisia Europeană. Este vorba în principal de impunerea Taxei pe Valoarea Adaugată la achiziţiile intracomunitare. În plus, o astfel de măsură nu va aduce neapărat mai mulţi bani la buget, ci mai multe probleme. Astfel, companiile care aduc bunuri din Uniunea Europeană pentru a le procesa în România şi ulterior le retrimit în Uniunea Europeană vor avea mari şi grave probleme la recuperarea TVA. Ce mai contează că firmele o vor şterge din România?

Tot Vlădescu?!

Vlădescu: “Salariile angajaţilor din companiile de stat nu vor fi reduse cu 25%, însă acestea vor fi reglementate printr-o lege”. Care va să zică tot pensionarii, alocaţiile copiilor şi indemnizţiile pentru mămici sunt din categroria “nesimţitelor”, nu?!

Un post, un concurs şi un candidat

La instanţele din judeţ există un singur post de conducere neocupat - cel de preşedinte al Judecătoriei Câmpina. Dar asta se va rezolva. Există şi un candidat. Deocamdată singurul. Care nu are de să fie stresat pentru că nu va dovedi concursul. Doar n-o să-i dea în judecată pe organizatori dacă va pierde?!

Cine ne mai ascultă telefoanele?!

DIICOT a destructurat o reţea mamut care realiza interceptări ilegale de convorbiri telefonice, discuţii ambientale şi SMS-uri. Au fost efectuate 53 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Iaşi, precum şi în judeţele Ilfov, Mehedinţi, Cluj, Timiş, Bacău, Botoşani, Suceava, Argeş, Alba, Hunedoara, Satu Mare, Buzău, Arad, Sibiu, Galaţi, Neamţ, Ialomiţa, Dolj şi Vâlcea. Peste 80 de persoane urmează să fie audiate de procurori, fiind suspectate de săvârşirea de infracţiuni informatice şi de infracţiuni prevăzute de Legea privind siguranţa naţională. Interceptările erau solicitate de soţi,  care îşi suspectau de infidelitate partenerul de viaţă, de amanţi, care aveau bănuieli că sunt "traduşi", sau de oameni de afaceri, care nu aveau încredere în parteneri. Păi aşa ceva ar fi trebuit să devină o meserie, că şi aşa toată lumea ascultă pe toată lumea, se înregistrează şi se filmează pe ascuns…

Acum să vezi Justiţie

După ce au promovat examenul pentru funcţii de execuţie, încă trei judecători de la Tribunalul Prahova vor pleca spre Curtea de Apel Ploieşti. Asta înseamnă că la Curtea de Apel va fi bine şi frumos, dar la Tribunal vor creşte munţii de dosare pentru judecătorii care – încă – mai sunt pe acolo. Parcă şi vedem cum or să intre la şedinţele de judecată: un judecător – cu o roabă plină ochi de dosare; în urma sa o altă roabă de dosare, adusă de grefier. Şi restul? Amânări, amânări, amânări… Că doar n-or să le aducă pe toate odată…

Pirita de la Valea Călugărească nu se lasă vândută

Licitaţia pentru vinderea unei suprafeţe de 422.431 metri pătraţi, aparţinând Primăriei Valea Călugarească, situată în zona fostului combinat chimic Romfosfochim, a fost anulată. Decizia a fost luată de către cei cinci membri ai comisiei de evaluare, formată din consilieri locali, care au precizat că motivul pentru care s-a luat această decizie este legat de faptul că "actualul caiet de sarcini trebuie modificat". Care va să zică n-a fost bun şi d-aia trebuie modificat… Dar cine l-a făcut prima dată prost nu o va face şi a doua oară? Oricum muntele de pirită va mai zace câteva decenii pe acolo. Asta dacă nu cumva îl va duce vântul peste curţile şi casele din zonă.

Cu parul pe camionagii

Zeci de localnici din Coşlegi, Valea Călugărească, au blocat drumul judeţean care trece prin comuna lor. Camioanele încărcate cu pietriş pentru şantierul autostrăzii din zona Gherghiţa au fost nevoite sa tragă pe dreapta. Localnicii spun că, de trei săptămâni, cam de când maşinile încărcate cu zeci de tone de balast au început să treacă pe lângă locuinţele lor, pereţii caselor au început să se crape. Păi cum să nu se crape dacă au ciudă pe autostradă? Iar cei care susţin că li se dărâmă casele nu-s altceva decât nişte năimiţi ai celor care nu văd nimic bun în măiastra noastră guvernare. Care nu se împiedică taman de nişte case care pică după ce trece convoiul de camioane…

Ploua infernal, dar la Zoo a fost bestial…

Distracţie în ploaie, la Parcul „Constantin Stere” de la Bucov. Chiar dacă vremea le-a fost potrivnică, sute de copii din Prahova, dar si din judeţele limitrofe, au ţinut să petreacă 1 iunie în aer liber. Parcarea de la intrarea în parc s-a umplut de autocare încă de la prima oră a dimineţii. Administraţia parcului a decis ca intrarea în Grădina Zoologică să fie liberă, aşa că, în primele două ore ale zilei, peste 300 de copii au vizitat zona. Şi ce dacă ploua… Un fleac!

Se caută un păgubit

O patrulă de siguranţă publică care efectua serviciul de patrulare pe strada Tache Ionescu a fost sesizată de un trecător cu privire la faptul că un individ i-a sustras unui cetăţean în vârstă o sumă de bani, după care a fugit. Politiştii au pornit în urmărirea suspectului, reuşind să-l prindă exact când acesta încerca să urce într-un taxi pentru a-si pierde urma. La sediul poliţiei, suspectul a fost identificat ca fiind M. Laurenţiu, în vârstă de 24 de ani, din Mizil. El a recunoscut faptul că, în timp ce se afla în zona centrală a municipiului, a urmărit partea vătămată şi, profitând de neatenţia acesteia, i-a sustras banii din buzunarul cămăşii. Numai că partea vătămată nu s-a prezentat la poliţie pentru a sesiza comiterea infracţiunii.

La nemţi se poate…

Preşedintele Germaniei, Horst Kohler, a anunţat că demisionează, în urma criticilor legate de recentele comentarii pe care le-a facut pe marginea misiunii germane din Afganistan. "Demisionez din funcţia de preşedinte federal", a afirmat Kohler, în vârstă de 67 de ani. Preşedintele, care a câştigat un al doilea mandat anul trecut, afirmase că o ţară ca Germania, care se bazează foarte mult pe exporturi, trebuie să fie conştientă de faptul că intervenţiile militare sunt necesare pentru susţinerea intereselor naţionale. "Regret faptul că aceste comentarii ar putea conduce la o interpretare greşită a unei probleme importante şi dificile pentru ţara noastră", a afirmat Kohler. Rolul jucat de preşedintele Germaniei este în mare parte reprezentativ, neavând atribuţii deosebite în zona executivă. Ehei… d-aia n-o să fim niciodată nemţi. Păi la noi s-au spus şi făcut chestii mult mai aiurea decât o declaraţie care - la urma urmei - era şocantă prin sinceritatea sa…

Aha, dar bani sunt?

UE a dat undă verde pentru subvenţionarea motorinei folosite în agricultură. Acum să vedem dacă sunt şi bani pentru asta…

Zvon sau adevăr?

Dupa 15 iunie, atât banii pentru salarizarea personalului, cât şi pentru materiale sanitare sau medicamente vor fi pe sfârşite pentru mai toate unităţile spitaliceşti din Prahova. Să vezi profituri pe gropari, babe şi vrăjitoare…

Dar plimbărica… se taie şi ea?

La Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie funcţionează 14 secţii,  dar, din cauza crizei, muzeografii vor rămâne fără 37% din salariul lunar. Ei au pierdut deja, la începutul anului, o serie de sporuri şi salariile de merit, iar la aceste diminuări se va adăuga şi anunţata reducere de 25% din venituri. În cadrul instituţiei lucrează 146 de persoane cu contract de muncă, aproape 50% având sub salariul mediu pe economie. La Radio Erevan cică a fost pusă întrebarea: Dar banii de plimbărică pentru ştăbărime mai sunt prin conturi?! Iar răspunsul prompt a fost. “Nu! N-au fost niciodată, dar se găsesc!”

La baionetă sau cu mâinile goale?

Premierul le-a cerut prefecţilor să atace hotărârile consiliilor locale care vizează majorări de salarii. Unii nu pricep cum s-o facă, dar dacă o cere Şeful… vor găsi ei o cale.

Oare drumurile au, şi ele, un „punct G” al lor?

Reprezentantii Consiliului Judeţean Prahova au început recepţia lucrărilor efectuate la drumul judeţean 101 G, care face legatura între judeţul Prahova şi judeţul Damboviţa. Valoarea totală a investiţiei a fost de 45,8 milioane de lei. Scump, dar ce drum avem acum… Apropo, oare drumurile, au şi ele un „punct G” al lor? Că tare mândră-i Udrea când taie panglicuţe… Şi ce bine dă nea Mircea-n poză alături de ea…

În ciuda gabaritului, Bădescu a sărit pârleazul

Senatorul Iulian Badescu a demisionat din PDL şi s-a alăturat PSD. I-o fi fost dor şi lui, sărmanul, de vremurile când se ţinea aproape de Emil, de Florin, de nea Mircea, de nea Marin şi alţii care nu-s aşa de chitroşi ca Roberta…

Prăjitura care-ţi face creierul varză

Poliţişti de la BCCO Ploieşti şi un procuror de la D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Ploieşti, au descoperit un grup infracţional care era atent la prafuri. Pentru tras pe nas – spun anchetatorii. Grupul era condus de A.G.M., de 25 ani, din Vălenii de Munte. În urma unei acţiuni organizate în oraşul Vălenii de Munte, a fost prins în flagrant A.G.M., care deţinea aproximativ 300 de grame de haşis. A.G.M. s-a deplasat pentru procurarea drogurilor în Italia, de unde a revenit în ţară cu mijloace de transport internaţional de persoane, iar drogurile erau disimulate într-o prajitură aflată în interiorul bagajelor.

Titlu care ne caracterizează. Ca ţară

Gândul: "În ţara manelelor, s-a inventat şpaga pe rock”. Trupa AC/DC a trebuit să dea şpagă ca să plece din România. Pentru “roacării” de la AC/DC a fost un şoc. Pentru restul românilor este ceva firesc şi normal.

Încă una. Tot de la Vlădescu

Ministrul Finanţelor susţine că măsurile anticriză nu sunt împotriva poporului. Şi noi, care credeam altceva…

Criza are şi părţi bune

Prahova a ieşit din topul judeţelor în care erau înregistrate accidente de muncă soldate cu decese. Păi dacă s-au închis fabricile şi uzinele, firmele şi atelierele…

Magistraţii au trecut la meditaţie şi yoga

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti spun că "nu este oportun" să intre în grevă. Dar vă rugăm, nu ezitaţi… că avem de unde… Sau acum meditează, se concentrează şi o mai pun de-o grevă ca aia de astă toamnă? Când au fost şi-n grevă, şi-n protest dar şi-au luat şi salariile… Alea mari şi nereduse… Vedeţi că n-am zis precum Băse’ ori Boc, acel cuvânt urât: nesimţite!

Elena taie panglici. Umăr la umăr cu nea Mircea

Elena Udrea munceşte. Din greu. Ea a mers tocmai la Şirna pentru a tăia panglica la inaugurarea unui drum judeţean reabilitat din fonduri europene. Îmbrăcată elegant, unii spun că a fost “extrem”, dar ce ştiu ei ce înseamnă “extrem” pentru Elena? Udrea a fost primită cu pâine, sare şi flori de câmp. Nici şampania nu a lipsit din program. Nu se ştie dacă nea Mircea a scos niscaiva vinuri străvechi, una-două găleţi de icre negre sau măcar paloşul lui Mihai Viteazul ca s-o impresioneze pe ministră…

Georgică fără frică

Georgică Severin, senator de Prahova, este singurul reprezentant al organizaţiei PDL Prahova care a rămas, încă, alături de grupul democrat-liberalilor din Camera superioară a Parlamentului. Georgică Severin a spus că nu se teme de nimic şi că va vota în favoarea moţiunii care urmează să fie depusă de PSD şi PNL. Asta dacă nu va face gripă, pojar, râie, tuse măgărească, otită şi cine ştie ce altă boală care-l va ţine la pat taman când se vor arunca bilele-n urnele alea nenoricite. Că oricum, după, votare, trece la PNL, pam, pam!

Dar cimitirele-s la fel?

Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă reducerea a 9.200 de paturi din spitale şi a 577 de posturi de directori, concomitent cu transferul, de la 1 iulie, a 373 de spitale în administrarea autorităţilor locale. Curios este că nu a spus nimic despre cimitire, taxa pe colivă, dacă mai dăm sau nu ortul la popă…

Doar cu 16%?

Potrivit calculelor specialiştilor Ministerului Finanţelor Publice, în urma impozitării cu 16 la sută a dobânzilor la conturile curente ale populaţiei, se vor încasa la bugetul statului, în perioada iunie–decembrie 2010, venituri suplimentare de circa 217 de milioane de lei. Adică ne mai lasă restul… Câtă generozitate, cât umanism…

Deci: este bine sau nu?

Peste 50% dintre farmacii sunt în faliment! Guvernul zice că se va ocupa de problema asta. Cum să scape restul?!

Pe stânga şi pe dreapta

La Câmpina, pe Bulevardul Carol I, maşinile vor fi parcate alternativ. Nenea Tiseanu, de ce faci aşa ceva? Păi nu era mai simplu să o aplici p-aia veche, atât de dragă ţie? De pe vremea lui Nea Nicu… una cu soţ, alta fără…

1000 de prahoveni „disponibili”

Peste 1.000 de prahoveni îşi vor pierde locul de muncă în lunile iunie şi iulie. Restul… lunile următoare…

Salar (?) de şef. De stat

Regele Mihai, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu primesc de la Preşedinţie, în calitate de foşti şefi de stat, lunar, câte 5.866 de lei, salariul brut fiind de 7.166 de lei. Vlădescu ştie?

Cum a fost dat la spate un ditamai Festivalul. D-un hacker

Persoana care a spart adresa de e-mail a Primăriei Sinaia şi a trimis un comunicat denigrator, prin care primarul Vlad Oprea era promotorul unui festival gay, a fost prins de poliţişti. Acesta ar fi Dan Vâlcea, care este cunoscut pentru activitatea sa din mass-media locală din Sinaia: fost reporter PRO TV, iar mai apoi director departament „Ştiri”  la Antena 1 Sinaia, după care a mai fost şeful departamentului de ştiri al postului Montan TV şi realizator de emisiuni. După ce a renunţat la activitatea jurnalistică, Dan Vâlcea şi-a oferit serviciile de consilier de imagine oamenilor politici locali. Cum să spargi mailul unui om? Să profiţi că ţi-a întors spatele şi tu să profiţi de căsuţa lui de e-mail? Dar Festivalul când se ţine?

Crizaţi în România

Back To Top