Categorie: Pamflet

„Actualitatea prahoveană” a publicat, în urmă cu ceva timp, o anchetă despre cum se efectuează controalele la Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic şi de Vânătoare Prahova. Se spunea în acea anchetă despre cum decurg unele controale, cu „dedicaţie”, şi cam ce anume se petrecea sub conducerea lui Ionuţ Ionescu (ex-ADPP Prahova, ex-City Manager al Municipiului Ploieşti, dar membru de bază şi de vază al PSD). Taman ce se publicase ancheta respectivă că peste capetele lui Ionuţ Ionescu, ale directorului adjunct Buruiană şi instituţiei respective a picat un control. De la Centru. Care s-a lăsat, după câteva zile, cu un mesaj. Primit prin fax!

Mesajul a adus tristeţe în cazul directorilor şi destulă bucurie unora. Conducerea ITRSV a fost decapitată d-un banal fax! Ionuţ Ionescu - omul cu filmările, camerele ascunse, iubitor de cinemtografie - a fost luat, oarecum, prin surprindere şi pe nepregătită masă. Uşuit şi dat la o parte! Precum în cântecul celebru: „Supărarea când îmi vine/ rup cămaşa de pe mine!”, ex-directorul a luat o ultimă decizie. Fantastică şi care – măcar asta – va intra în istoria instituţiei: a anulat, tăiat, şters, aruncat la gunoi absolut toate deciziile prin care amărăştenilor de inspectori li se decontau diurnele şi mai ales deplasările din teren. Inspectorilor, despre care „Actualitatea prahoveană” zicea cum că ar fi nărăviţi, din greu, la oareşce şpăgi. Cam câte 2.000 de euroi de cap de firmă verificată. Başca acele camioane de produse! Cum nu toţi inspectorii au „boala” asta, vă daţi seama cum le-a picat anularea deconturilor. Unii au pierdut câte opt–zece milioane de lei! Cheltuiţi din bănuţii aduşi de acasă!

Emil, Mircea, Adelu sau nostalgiile lui Ionuţ

Cine a încercat să ia legătura cu ex-conducerea ITRSV a avut parte de o surpriză. Şefii plecaseră! Fără măcar să le spună un duios, aspru, mârâit, înjurat, scârbit: Bye! Ca totul să fie OK (sau KO?!), peste ITRSV a picat şi un control de la Curtea de Conturi! Mama ei de viaţă, nenea Ionuţ Ionescu... Unde-or fi vremurile când Emil Calotă – la Municipiu –, tata (Mircea) Cosma, la judeţ, şi Adelu, la Bucale,... diriguiau treburile ca totul să fie aşa cum trebuie?! Ionuţeee... cartonul, pancarta şi să ne vedem cu bine! Nu la Antena 3, ci în piaţa publică. La miting, grevă, protest etc...

Back To Top