Categorie: Pamflet

Maradona-i antrenor, dar şi un fost mare jucător de  de fotbal. Cel care a fost acuzat că s-ar fi ajutat de mână pentru a înscrie un gol, cu Anglia, în 1986, a spus că „Dacă a fost o mână, acea mână a fost a lui Dumnezeu!”, şi că „Dumnezeu a pus mâna, Maradona capul”. Şi astăzi Maradona este o persoană celebră şi care se mai bucură de succes. Mare. Şi ar putea să obţină, după Beckenbauer, titlul mondial şi ca antrenor.

Ei bine, dragii moşului, o să vă întrebaţi care-i legătura dintre Maradona şi CJ Prahova? Păi bine, ea există! Sunt unii consilieri judeţeni prahoveni care se minunează că au votat, cu mânuţele lor din dotare, o astfel de şmecherie, de tip „Maradona”. Totul pe mâna unuia ca... nea Mircea Cosma. Şmecheria a fost atât de dibaci ticluită încât nici acei - doar câţiva - care s-au prins că este ceva naşpa la mijloc nu prea sunt atât de dotaţi cu sânge-n instalaţie încât să recunoască faptul că au luat, pe vorbe, dar şi pe votul lor, o ţeapă aşa de mare! Bineînţeles că unii au răbufnit de supărare şi au mai mârâit pe ici şi colo. Discret şi cu frică!

De ochiul atoatevăzător şi vigilent! Zvonerii noştri au prins ceva din zbor. Zvonul are, totuşi, un parfum suav de credibilitate. Se face că onorabilul nea Mircea a pritocit o mare investiţie, pentru un om care l-a ajutat nu numai la bine, dar mai ales la greu. Care investiţie presupunea ca unele utilităţi să treacă – ca din întâmplare, desigur – taman pe lângă un hotel care suferea din plin din cauza lipsei acestora. Care hotel are şi un nume tare frumuşel, al unei scriitoare care a scris multe romane celebre: „10 negri mititei”, „Cinci purceluşi” dar şi „Crima din Orient Expres”, deci romane poliţiste! O să ziceţi care-i legătura între Agatha Christie şi nea Mircea? Hotelul! Cel fără de utilităţi! Care au ajuns la hotelul respectiv, desigur, prin bunăvoinţa dezinteresată a lui Nea Mircea!

Care ar fi avut, de-a lungul vremii, destule belele cu Poliţia. Nu el personal, cât zglobiul mezin! Iar pe vremea cât Zglobiul făcea d-alea nefăcute, cine oare era mare mahăr prin Poliţia Prahoveană?! Cum mahărul are şi un hotel, cum credeţi că se cheamă acesta? Hotelul, nu ex-mahărul! Deci ... Agatha Christie! Deci Damian Miclea! Ca să vezi ce mai bârfesc unii pe seama unor oameni plini de iniţiative, de bune intenţii şi, desigur, onorabili!

Back To Top