Categorie: Pamflet
sebastian_ignatPensionarii şi cadrele militare în retragere au ieşit în stradă, pentru a serba aşa cum se cuvine Marea zi de 24 ianuarie: „Muie Boc, Băsescu, huo!". Era normal să serbeze într-un fel această zi, doar sunt militari patrioţi şi ei! Poate unii au şi murit pentru ţară, cine ştie?


Cu puţin timp în urmă, un pensionat din postul de maistru militar zicea la televizor, în faţa unui reporter excitat de exclusivitatea la care participă, că nenorocitul ăla de Băsescu trebuie să plece din mai multe motive. Chioru' şi cu Piticu' au făcut două lucruri pentru care merită executaţi, penetraţi, biciuiţi, electrocutaţi:
1. Domnul maistru-pensionar avea şi el, pe lângă pensie, un serviciu la stat, iar guvernul lu' nenorocitu' de piticu' dreacu', că m-am enervat şi eu acum, l-a dat afară de la stat, obligându-l să aleagă între pensie şi salariu. Acum ajungem la al doilea punct: Amărâtul de maistru militar a ales pensia de 30 de milioane, renunţând, cu lacrimi în ochi şi muci în batistă, la salariul de bugetar. O dramă!
Care a continuat cu alt sabotaj al Chiorului asupra sa. I-a tăiat nenorocitul naibii din pensie, de l-a lăsat în curu' gol: numai 22 de milioane!

Două observaţii:
1. Mi se pare ruşinos să protestezi în 24 ianuarie, acum când, pe lângă Unirea Principatelor, ne amintim de istoria noastră, de eroii neamului, să ieşi, tu, pensionar militar dintr-o armată în care ai jucat table toată viaţa, ai băgat chiolhanuri ca la nebuni, ai dat la buci prin tufişurile garnizoanei la producătoarele atârnătoare de solda militarilor în termen, ai beneficiat de mâncare la discreţie în nişte vremuri când nu toţi aveam parte de friptane, ai trăit fără nici un stres, cu şcoală minimală, ai ieşit la pensie la vârsta când alţii de-abia au împlinit poate 15 ani în câmpul muncii, să protestezi egoist, pentru pensia care ţi-a fost tăiată. Voi, soldaţi fără război, generali cu 200 de milioane pe lună care strigaţi acum în piaţă, sau simpli tablagii de unitate militară cu aproape o mie de euro pensie, să vă fie ruşine!
2. Am un prieten al cărui tată este pensionat din armată. Avea în jur de 18 milioane pensie. Acum trei luni, poştăriţa a venit cu vreo 60 de milioane din urmă, după recalcularea lui Boc, plus o pensie lunară mărită la 24 de milioane de lei. Pentru că aşa a fost: unora le-a scăzut pensia de 200 de milioane la vreo 45, altora le-a fost crescută de la 16 la 25-26.

Mama mea a muncit 40 de ani. A terminat facultatea, a mers la cursuri toată viaţa, a butonat la computer şi a lucrat sub un stres permanent legat de termene limită şi alte calcule de urgenţă zeci de ani. S-a pensionat anul trecut. Şi are o pensie de 13 milioane pe lună.
Dacă îmi plânge mie un maistru militar în faţă, care a frecat pisica toată viaţa, ieşind la pensie senin şi fără riduri, că are o pensie de mizerie, de 25-30 de milioane, îl scuip fără nicio remuşcare.

Back To Top