Categorie: Pamflet
jandarmiUn ploieştean care a trecut la un pulan distanţă de bătălia de acum trei zile dintre jandarmi şi manifestanţi a scăpat nesmardoit într-un mod senzaţional: când jandarmul îmbrăcat în ţestos ninja se pregătea să-i dea ca să-l julească, ploieşteanul s-a încruntat la mascat şi l-a întrebat răstit: „Zi repede consemnul că rămâi fără serviciu!".

Pulanul, la fel ca şi deţinătorul, s-au fleşcăit de emoţie, recunoscând: „Trandafirul galben!".
Ploieşteanul a continuat teatrul: „E în regulă, eşti liber!". Jandarmul s-a întors cu un „'trăiţi!" şi s-a întors la bătut de manifestanţi. După ce a râs cu lacrimi împreună cu prietenii ploieşteni prezenţi la faţa locului, republicanul nostru a vrut să verifice parola. Omul nostru s-a îndreptat spre un grup de scutieri nervoşi care au urlat, în primă instanţă, la el: „Ce cauţi, mă, aici?". Ploieşteanul: „Trandafirul galben, mă". Jandarmi: „A, ok, treceţi!".
În afară de situaţia comică, nu poate rămâne fără remarcă parola găsită de oamenii legii, dovada în pulan şi scut că există cultură şi la Ministerul de Interne. Probabil că, după ce vor trece de Mărgelatu' şi ajung la Matrix, la următoarea revoluţie se vor striga între ei „Neo cheamă pe Trinity".

Back To Top