Categorie: Pamflet
prigoanaAutorităţile ploieştene, împreună cu omul de afaceri Silviu Prigoană, s-au gândit să lanseze, în municipiu şi zona limitrofă, programul turistic „Schi în Ploieşti", cu care speră să atragă bani în plus la bugetul local şi nu numai. Conform declaraţiilor omului de afaceri Silviu Prigoană, deja se tipăresc Skipass-uri la tipografia proprie a acestuia, pentru ca avalanşa de turişti austrieci şi europeni, în general, să beneficieze de oferte care să depăşească orice alternativă oferită de concurenţa din Alpi.

„Am urmărit evenimentele din ultimele zile de la Ploieşti şi am fost impresionat de dorinţa oamenilor de a face sport", ne-a declarat, în exclusivitate, Silviu Prigoană.

„Ieri, de exemplu, o doamnă în vârstă rămăsese sechestrată, în staţia de tramvai de la Tribunal, în vârful unui mic aisberg de trei metri, după ce a trecut maşina cu lamă de la Rosal şi i-a creat condiţii de pârtie. Până la urmă, doamna a sesizat oportunitatea şi s-a aruncat pe derdeluş. Efectiv nu s-a putut abţine. Din nefericire, a ajuns la spital, după ce a fost luată sub roţi de un nemernic de şofer neatent, care a alunecat pe gheaţa de pe carosabil", a declarat Silviu Prigoană, avertizând, totodată, pe un ton critic, şoferii ploieşteni, să păstreze distanţa faţă de autovehicolul din faţă.

Cum va funcţiona „Schi în Ploieşti"

Programul turistic Schi în Ploieşti urmează să se desfăşoare pe mai mult paliere, sau subdomenii, conform declaraţiei domnului Prigoană: astfel, în zona centrală a Ploieştiului, preţul Skipass-ului va fi mai piperat.

Iată ce ne-a declarat şi primarul Andrei Volosevici: „În primul rând, vreau să-l felicit pe domnul Prigoană pentru această idee strălucită. O să demarăm un studiu de oportunitate, după care băgăm în Consiliul Local proiectul de modificare PUZ.

Avem în vedere un număr de cinci pârtii. Prima s-ar putea constitui începând de la blocul „7 etaje", cu pantă spre staţia Coreco. Mai rămâne să vorbim aici cu asociaţia de proprietari ca să lase turiştii să urce cu liftul pe bloc, dar şi cu şoferii RATP, ca să meargă cu atenţie în perimetrul staţiei, să nu accidenteze un împătimit al sportului care coboară cu viteză de pe bloc. Aţi văzut ce a păţit domnul Huidu în Austria, la concurenţă. Vă asigur că la noi, la Coreco, nu vor fi astfel de evenimente nefericite", ne-a dat asigurări primarul Volosevici.

O altă pârtie ar putea fi amenajată la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti. „Aici rezolvăm două probleme dintr-o singură lovitură: satisfacem setea de sport a turiştilor, dar lansăm şi copilaşii care se externează de pe acoperişul spitalului, direct în braţele iubitoare ale părintelui care îl aşteaptă în parcare", a declarat edilul Ploieştiului.

Celelalte amenajări edilitare urmează să fie o surpriză pentru ploieşteni, aşa cum ne-a explicat omul de afaceri Silviu Prigoană, autorul acestei excepţionale idei.

„Practic, în acest moment, ploieştenii pot fi bogaţi. Orice gospodărie, orice stradă poate deveni un punct de atracţie pentru turiştii străini. Noi ne-am dat silinţa, mai departe depinde de dumneavoastră, cetăţenii din municipiu, să profitaţi la maxim de această situaţie realmente excepţională. Vreau să profit de această ocazie ca să vă felicit pentru mina de aur de aici. Practic, sufletul îmi este încărcat de bucurie, pentru că, odată cu societatea mea de suflet care lucrează în pubelele ploieştenilor, şi eu, la rândul meu, mă simt puţin ploieştean", a încheiat, vădit emoţionat, Silviu Prigoană, declaraţia dată reporterului nostru.

Investiţii previzionate

În cadrul programului Schi în Ploieşti, municipalitatea va achiziţiona un număr de 14 reni, şase pinguini şi un urs polar, care vor fi lăsaţi să se plimbe liberi, neîngrădiţi, pentru a aduce un aer de autenticitate domeniului schiabil. Nici câinii comunitari nu vor fi uitaţi, aceştia urmând să fie vopsiţi în culoarea rasei Husky, pentru atragerea segmentului de turişti asiatici, care sunt înebuniţi după patrupede, în general.

Iată câteva păreri ale ploieştenilor, după ce au auzit de planurile de viitor ale municipalităţii!

Radu Stanian (ploieştean sinistrat în casă - fără legătură cu Radu Stanian): „Doamnă, mă scuzaţi că vorbesc din casă, nu am mai ieşit demult, aveţi idee în ce lună suntem? În legătură cu ideea domnului primar, mi se pare minunată, eu sunt gata să primesc turiştii aici, să le dea Dumnezeu sănătate că se gândesc şi la noi, oamenii de rând!".

Vasile Subnutrilă (pensionar, veteran de război): „Sunt speriat de această idee. Ştiţi eu am fost în Siberia, prizonier, albul mă scoate din minţi. Totuşi, dacă vin străinii, e bine, ca să ne mai pună ceva la pensie, că o am mică, doamnă!".

Viorel Goe (elev la o şcoală din Ploieşti): „Eu mă bucur de pinguini, că nu am văzut niciodată în faţa mea unul adevărat. De reni nu ştiu ce să zic, că eu ştiu că nu vin decât de Crăciun! Oricum, drumul spre şcoală este blocat, deci aş încerca un part-time în turism".

Viorica Gonoreea (Curvă la intrarea în Ploieşti): „Este foarte bine că vin turişti, că m-am săturat de jegoşii ăştia din Ploieşti. Aş mai avea o rugăminte la domnu' Prigoană – dacă se poate să treacă lama de la Rosal niţel în lateral la ieşirea din Ploieşti, că nu mai poate lumea să parcheze, domnu' reporter, aşa ceva este strigător la cer!".

În curând, vom reveni cu amănunte în exclusivitate legate de programul turistic „Schi în Ploieşti"!

PS: Ştire-pamflet. Orice asemănare cu personajele reale este pur neîntâmplătoare. Text preluat de pe BLOGUL AUTORULUI

Back To Top