Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

traian-basescu-declaratiiPreşedintele Traian Băsescu a susţinut, luni seară, o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni. Iată PRINCIPALELE DECLARAŢII ALE PREŞEDINTELUI.

Despre acordul de cooperare instituţională

„Personal, am constatat că a fost încălcat consistent de premier în domenii ca politica externă, independenţa justiţiei şi stat de drept. Din acest motiv am decis ca, înainte de orice altă măsură, să declanşez mecanismul de consultare".

„Un alt subiect pe care vreau să-l subliniez e legat de ceea ce dvs. aţi dezbătut public, ordonanţa de urgenţă 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei: ARt 81 arl 3 e un articol discriminatoriu care vizează proceduri pentru strict audiovizual. În aceste tv în insolvenţă lucrează cetăţeni. Întreruperea emisiei înainte de validarea planului de reorganizare nu face decât să audă structurile din audiovizual în situaţia de faliment în mod direct. Aceste întreprinderi private trăiesc din publicitate".

„Presupun că, spre deosebire de Năstase care plătea presa, Ponta e la fel de hotărât să pună sub control audiovizualul, dar o face mult mai cinic şi mult mai brutal".

„Nu are nicio explicaţie de ce aplică un regim discriminatoriu tv şi radiourilor".

„Mi-aş permite o speculaţie. Am văzut că este o TV care se simte discriminată. Nu cumva ţinta, dincolo de puzderia de radiouri prin teritoriu, ţinteşte TVR-ul? TVR e într-o situaţie extrem de dificilă financiar".

„Tot prin această ordonanţă faimoasă se primite aplicarea retroactivă a noilor proceduri de insolvenţă. Se lasă posibilitatea ca Guvernul să acţioneze pe o firmă sau alta.

„Dacă Avocatul Poporului nu ar fi atât de îndatoritor faţă de Guvern, cred că ar trebui să reacţioneze. Sper ca AP să atace această ordonanţă de urgenţă la CCR".

„În aceste zile tot vedem că orice politician are o problemă cu justiţia e din cauza DNA-ului băsist. E o minciună fără acoperire în fapte pentru că nu există procuror sau judecător care să spună că, în 9 ani de mandat, a avut o discuţie cu mine pe ceva anume".

„Pentru că presimt că orice om priveşte la modul cum se derulează privatizarea CFR Marfă poate ajunge la concluzia că aceasta va face mai devreme sau mai târziu obiectul unei anchete a DNA-ului. Doar spun preventiv: nu mai continuaţi modificarea condiţiilor în care să se facă plata la CFR. Hotărârea de privatizare care a stabilit strategia de privatizare are termene clare, care şi aşa au fost prelungite până acum... Plata avansului s-a făcut pe 3 octombrie, deci pe 3 nov. trebuie plătită toată suma. "Dacă o să vă ia DNA, o să vă ia pentru ce aţi făcut până acum în procesul de privatizare a CFR Marfă!". Vreau să-i previn de pe acum... Să nu daţi vina pe viitorul preşedinte".

„Legat de ce s-a speculat cu privire la faptul că i-am dat procurorului general telefon să nu facă greşeala înlocuirilor intempestive de la şefia secţiei I a DNA - prin ceea ce a comandat Ponta, s-a încălcat legea şi acordul de cooperare instituţională între preşedinte şi premier. Dar asta vom discuta mâine. Vreau pentru toţi cei care vor să mai comenteze sau cei care au fost păcăliţi de abordarea unor comentatori scă preşedintele u are drept să dea telefon. să ştiţi că uneori îl sun eu pe procurorul general, alteori mă sună el pe mine în probleme care ţin de obligaţiile relaţiilor de serviciu. Voi fi incorect când voi întreba despre soarta unui dosar de anchetă".

„Preşedintele României nu e unul desprins de puterea judecătorească".

„Preşedintele a făcut o intervenţie în interesul bunei funcţionări a instituţiilor".

„Incepând de azi avem o respingere a unei solicitări a DIICOT pentru începerea urmăririi penale a ministrului Economiei. Nu fac niciun alt comentariu pentru că nu e treaba mea să apreciez dacă e îndreptăţită solicitarea parchetului dar cred că această blocare a accesului parchetului la un membru al guvernului e o greşeală, la fel ca menţinerea lui Dragnea în guvern. Probabil că USL-ul nu mai simte nicio responsabilitate pentru un raport MCV bun. Pentru ei e mai important să-şi apere oamenii decât să permită ţării să aibă un raport favorabil. Politicul e o frână în calea evoluţiei României spre Schengen. Vom primi aprecieri negative pentru tot ceea ce facem aici şi e păcat".

„Sunt foarte mulţi analişti şi politicieni care mint spunând că şi când era majoritatea guvernului Boc s-a respins anchetarea ministrului Ridzi. E o minciună. Ridzi a primit aprobarea majorităţii parlamentare să fie anchetată, cea respins la un moment dat a fost că după 6-7 luni s-a cerut şi o percheziţie a calculatoarelor, deci nu a ministrului Ridzi".

„Acordul instituţional poate rămâne în vigoare dacă mâine ajungem la concluzia că trebuie să-l respectăm. Mare parte din acord a devenit parte a MCV. Aici au fost reţinerile mele în a-l denunţa. Din păcate, şi prevederi din acord de la capitlul justiţie şi stat de drept şi prevederi din MCV au fost deja făcute praf prin abordările din ultimele zile".

„Extrem de periculoasă mi se pare ordonanţa de urgenţă cu privire la procedurile de insolvenţă pentru televiziuni şi radiouri".

Despre activitatea procurorului Papici

„Nu fac pledoarii pro-Papici. Mai mult, adesea am constatat şi rateurile lor. La români e o mare slăbiciune: când vrem să se întâmple ceva într-un anume fel, unii laudă numai ce e pozitiv, alţii prezintă numai ce e negativ. De exemplu, Antena 3 nu-i vrea pe Papici şi Alexandrescu, aşa că prezintă eşecuri. Alţii îi vor, şi îi prezintă ca monumente. Nu sunt nici aşa, nici aşa".

„Ponta minte cum respiră. A spus că de la Muntenegru nu a vrut să-i mai răspund la telefon. Mincinoşii fără memorie cad în propriile capcane. La 10 zile de la accident a venit la mine..."

Eventualitatea unei noi suspendări

„Oameni buni, bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război... Dar să aibă grijă că s-ar putea să-mi aducă aminte că mandatul e de 5 ani. Şi că deocamdată n-am avut serviciu cam 2 luni... Să nu facă vreun efort să mi-l prelungească! Le cer să-mi dea lunile de mandat înapoi!"

Numirea procurorului Niţu

„Ce mai contează? Trebuia să fie o numire cu oameni cinstiţi, care să ştie să respecte un angajament verbal sau unul scris".

„Unul din rolurile mele e să arăt că în România este cineva care nu e de acord cu abuzurile. Asta nu ştiu cât de bine face românilor..."

Lupta pentru influenţarea justiţiei dintre preşedinte şi premier

„Voi fi de acord cu afirmaţia dacă măcar unul din aceşti mincinoşi care spun că 'Parchetele sunt ale lui Băsescu', dacă un procuror va spune 'Băsescu m-a influenţat în acest dosar'. Altminteri, resping orice astfel de afirmaţie! Cazanciuc e ţinut, în momentul de faţă, de ordinele premierului. În ceea ce priveşte justiţia, premierul nu are atribuţiuni. E lupta politicului să influenţeze justiţia. Aici ne batem. Bătălia mea de 9 ani e cum să izolezi justiţia de influenţa politicului. Poate n-am reuşit întotdeauna. Îmi e infinit mai greu acum decât în timpul guvernării Boc! Nu mi-am încălcat conştiinţa cu astfel de intervenţii".

Demisia ministrului Economiei, Varujan Vosganian

„E un gest de bun simţ. Suficient! El a spus că ar putea s-o facă".

„Îndreptarea... Ce trebuie să îndreptăm în comportament, dar nu pot să transmit asta printr-o televiziune. Ne punem problema dacă acest pact mai există şi vom constata mâine".

Back To Top