Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

pontaToţi şefii instituţiilor care urmează să fie cuprinse în procesul de descentralizare urmează să fie eliberaţi din funcţie până la 1 ianuarie 2014, iar după aceasta dată urmează să aibă loc noi concursuri pentru şefia direcţiilor judeţene. Prevederea este cuprinsă în proiectul legii descentralizării pentru care guvernul Ponta urmează să-şi asume răspunderea luna aceasta.

Practic, şefii deconcentratelor urmează să fie eliberaţi din funcţie, ei urmând ulterior să fie reconfirmaţi de consiliile judeţene sau să îşi piardă funcţia, titrează gandul.info. Şefii din teritoriu susţin că vor organiza concursuri pentru toate aceste funcţii, dar că toţi sunt obligaţi să îşi depună mandatul.

La finalul proiectului de descentralizare elaborat de vicepremierul Liviu Dragnea apare următorul paragraf: „Începând cu data de 1 ianuarie 2014, conducătorii structurilor care fac obiectul procesului de descentralizare, potrivit prezentei legi, precum şi adjuncţii acestora se eliberează din funcţie".

Până la organizarea concursurilor de ocupare a posturilor vacantate, preşedinţii consiliilor judeţene şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, respectiv primarii care au preluat structuri în cadrul procesului de descentralizare numesc temporar conducătorii.

Ulterior, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii, autorităţile administraţiei publice locale aprobă prin hotărâre structura organizatorică, statul de funcţii, regulamentul de organizare şi funcţionare ale structurilor preluate.

„În termen de 30 de zile de la data reorganizării, preşedinţii consiliilor judeţene, primarul general al municipiului Bucureşti şi primarii unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale întreprind demersurile prevăzute de lege în vederea ocupării posturilor de conducere", se arată în documentul citat de gandul.info.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, pentru sursa citată, că toţi şefii de deconcentrate vor fi eliberaţi din funcţie până la 1 ianuarie 2014, acesta fiind un „lucru natural şi necesar având în vedere că se schimbă raporturile juridice"

„În momentul de faţă, directorii acestor direcţii au relaţia de muncă cu ministrul de resort. Dacă respectiva direcţie trece în subordinea consiliului judeţean sau local atunci evident se schimbă raportul juridic şi conducătorul respectivei direcţii trebuie să aibă un raport contractual fie cu Consiliul Judeţean, fie cu Consiliul Local, acest lucru este absolut necesar pentru funcţionarea în continuare a instituţiilor în noua subordonare. În textul legii se prevede că este necesară declanşarea procedurii de ocupare prin concurs a acestui post", a precizat Iohannis.
Liberalul susţine că nu este cazul să „apară panica" printre şefii deconcentratelor, dar că nu este exclus „ca unul sau altul să îşi piardă funcţia".

„Suntem abia în faza în care construim legea descentralizării, cu siguranţa se va mai dezbate şi va afla toată lumea despre ce este vorba. Nu văd nicio problemă. Probabil, şefii de deconcentrate vor afla în timp util", a precizat prim-vicepreşedintele PNL.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea, Cosma, a confirmat pentru gandul.info că toţi şefii de deconcentrate vor fi eliberaţi din funcţie până la 1 ianuarie 2014.

„Exact, fiecare şef de serviciu deconcentrat va fi eliberat din funcţie şi se vor organiza noi concursuri, dar pe criterii profesionale. Suspiciunile nu se pot elimina decât prin fapte", a precizat Cosma.

„Trebuie să li se dea celor pe care poporul vrea să le conducă destinele, puterea de a administra. Din cinci diviziuni de agricultură, două rămân la minister, iar restul care au directori se unesc într-un singur oficiu. Acum îi eliberezi pe toţi din funcţie şi faci un concurs. Consiliile judeţene vor organiza concursuri pentru instituţiile care vor trece în subordinea lor", a subliniat şeful Consiliului Judeţean Prahova.

„Este responsabilitatea mandatului pe care ţi-l dă poporul. Acum vom vedea care este puterea mai importantă: aia aleasă sau aia care îi caută pe toţi pe la pantof. Sunt unii care nu au creat nimic toată viaţa, dar fac pe controlorii şi trebuie să stea pe locul lor şi atât şi să-i lase pe cei care au talent să creeze, să dezvolte. Eu sunt pe Drumul Vinului din Alsacia, sunt într-un schimb de experienţă, le spun colegilor mei din ţară: uitaţi-vă cum arată ăştia - toate satele au trotuare, canalizare, gaze, dar în afară de steagul primăriei nu văd altceva, din ăştia să controleze, băgători de seamă, şmecheri ş.a.m.d", a afirmat Cosma pentru gandul.info.

Back To Top