Categorie: Politic

serviciul de telecomunicatii specialeProiectul de lege privind trecerea STS la Ministerul de Interne a fost depus, luni, la Camera Deputaților. Proiectul prevede și că Serviciul de Telecomunicații Speciale va fi condus de un secretar de stat numit de premier și trei subsecretari de stat.

Proiectul de lege va fi dezbătut de urgență în Parlament și are cinci articole, titrează digi24.ro.

Primul articol prevede că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul MAI şi devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiți și eliberați din funcție de către premier.

Ministerul de Interne va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul și posturile aferente.

De asemenea, proiectul de lege abrogă articolele din Legea STS care prevăd că serviciul se află în coordonarea CSAT.

Propunerea legislativă a fost formulată după ce Consiliul Suprem de Apărare a Țării a respins, ieri, solicitarea prim-ministrului de a-l demite pe şeful STS, Marcel Opriş, mai relatează sursa citată.
Astăzi, premierul Victor Ponta a declarat că nu este nevoie de avizul CSAT pentru trecerea STS la MAI, „fiind inițiativă parlamentară".
Democrat-liberalii îl contrazic și ameninţă că vor ataca legea la Curtea Constituţională dacă va trece de Parlament.
Întrebat dacă Marcel Opriș va fi înlocuit de la conducerea serviciului, în eventualitatea că legea este adoptată, premierul a răspuns: „Nu, o să stea încă 100 de ani!"

Mai multe AICI

Back To Top