Categorie: Politic

EPP grup parlament europeanLa ședința de luni a Biroului Permanent Național al PNL, reprezentanţii formaţiunii politice au decis ca europarlamentarii din PNL România să se alăture grupului PPE. Informaţia a fost dată de către Cristina Pocora, purtătorul de cuvând al PNL, după şedinţa Biroului Permanent al partidului, întrunit luni, 26 mai.

Reprezentanţii PPE vor discuta o decizie de primire a europarlamentarilor PNL săptămâna viitoare, dacă formaţiunea politică din România va trimite documentaţia pentru solicitarea de adeziune la timp.

Între timp Crin Antonescu, preşedintele PNL a hotărât, în şedinţa BPN, rămânerea în fruntea partidului, până la Congresul formaţiunii a cărui dată va fi stabilită joi, 29 mai.

CITEȘTE ȘI UPDATE Crin Antonescu, pe Facebook: „Îmi voi ţine cuvântul şi voi DEMISIONA din fruntea PNL”

Reacții la intenția PNL

Purtătorul de cuvânt al PPE, Kostas Sasmatzoglou, a precizat, pentru Mediafax, că cele două formaţiuni sunt de acord în ceea ce priveşte necesitatea „unei forţe politice de centru-dreapta puternică". Totodată, el a precizat că PNL este un partid pro-european care este „binevenit" în PPE. „Procedurile formale vor fi demarate în momentul în care PNL va lua decizia finală privind aderarea la PPE".

Preşedintele PPE, Joseph Daul, i-a transmis un mesaj liderului PNL Crin Antonescu: "Suntem gata să demarăm rapid toate procedurile necesare pentru aderarea partidului la PPE, îndată ce decizia finală este luată de către Partidul Naţional Liberal".

În schimb, liderii ALDE susţin că delegaţia PNL în PE se alătură lui Traian Băsescu prin intrarea în PPE şi îşi arată slăbiciunea în loc să îşi întărească poziţia în Legislativul UE. „Rezultatul alegerilor arată că Grupul ALDE rămâne al treilea grup ca mărime în Parlamentul European. Fără sprijin de la ALDE, nicio decizie nu poate fi luată", se arată într-o declaraţie comună a preşedintelui ALDE, Graham Watson şi a liderului Grupului ALDE, Guy Verhofstadt.

Back To Top